WEN Stap voor Stap mei 2019

Programmamanager WEN aan de slag
Recent is Jac Pluis als programmamanager aan de slag gegaan. Tot nu toe was Jac één van de vrijwilligers. De aanstelling van de eerste beroepskracht bij WEN is een bijzondere mijlpaal. Het markeert de kracht van de WEN pilot, waarbij de ambities van Wijnjewoude worden samengebracht met die van gemeente Opsterland en provincie Friesland. Zij dragen dan ook samen de financiële verantwoordelijkheid voor deze functie.

Als professional kan Jac de komende maanden fulltime aan de slag met WEN. En dat is gezien alles wat er geregeld moet worden ook hard nodig. Jac´s nieuwe werkplek is in het hart van het dorp, namelijk MFC De Swingel. Zijn kantoor gaat ook dienst doen als ontmoetingsruimte voor allerlei energie-activiteiten. Hiermee krijgt de WEN slogan ‘Samen maken we Wijnjewoude Energie Neutraal’ steeds meer inhoud. Samen besparen, samen opwekken en samen de opbrengsten delen, dat is waar WEN voor staat. Heb je een vraag of wil je iets met Jac delen, hij is tijdens kantooruren bereikbaar op 06 27065487 of jac791@hotmail.com.

Stem WEN in VPRO Tegenlicht
Tegenlicht maakt een aflevering over het thema ‘Pioniers van het Platteland’. Daarvoor zoeken zij inspirerende pioniers die de kracht van het platteland inzetten voor de samenleving van de toekomst. Vernieuwers met radicale én realiseerbare ideeën. Bij WEN zijn het allemaal zulke pioniers! Mee eens? Jij kunt helpen om WEN landelijk onder de aandacht te brengen. Stem via deze link: https://pioniers.op.vpro.nl/nominee/Frans-Pool-en-Pieter-de-Kroon.html

Door jouw stem uit te brengen op Frans Pool en Pieter de Kroon als pioniers van WEN, maak je heel Wijnjewoude tot pioniersdorp. Want, SAMEN maken we Wijnjewoude Energie Neutraal. Het begon met Frans, toen Pieter, vervolgens waren er 10, toen 100 en inmiddels meer dan 200. En zoals bij een steen in de vijver, raakt langzamerhand heel het dorp betrokken. Ieder op zijn eigen manier en met zijn eigen mogelijkheden.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *