Berichten van Plaatselijk Belang

Buurtlabel Veilig Verkeer Nederland
Donderdag 9 mei heeft de werkgroep Verkeer & Veiligheid samen met Veilig Verkeer Nederland (VVN) een remwegdemonstratie verzorgd. Je kan natuurlijk lezen hoe lang je remweg ongeveer zal zijn bij een bepaalde snelheid, maar door dit ook in de praktijk te zien werd het voor de aanwezigen nog duidelijker hoe lang het daadwerkelijk duurt voordat een auto stilstaat, zelfs bij een snelheid van 30 km/u.

Burgemeester Van Selm roemde de werkgroep vanwege hun inzet en de goede samenwerking met de gemeente en de politie. Deze inzet werd bovendien door VVN bekroond met het uitreiken van het Buurtlabel. Dit label wordt uitgereikt aan dorpen die blijvend werken aan een verkeersveilige woonomgeving. Een welverdiend compliment voor de werkgroep dus! De borden, die duidelijk maken dat Wijnjewoude zich inzet voor een veilige woonomgeving, zullen op korte termijn worden opgehangen langs de belangrijkste toegangswegen tot Wijnjewoude.

Gezocht: verkeersregelaar (M/V)
Voor veel activiteiten die buiten plaatsvinden is het vereist dat er verkeersregelaars worden ingezet. Vaak is dit ook een bindende voorwaarde om een vergunning te krijgen. En vergis je niet, een verkeersregelaar is niet zomaar iemand, die aangeeft welke kant de auto’s op moeten: het zijn allemaal gecertificeerde verkeersregelaars die onmisbaar zijn om evenementen mogelijk te maken.

Er zijn op dit moment te weinig verkeersregelaars in Wijnjewoude om alle evenementen te kunnen bemannen. En het zou toch zonde zijn als een evenement niet door kan gaan omdat er geen verkeersregelaars zijn? Daarom wil PB graag een pool met verkeersregelaars opzetten en daar hebben we jouw hulp bij nodig! Wat houdt het in? PB zorgt er voor dat jij je certificaat haalt om verkeersregelaar te zijn. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is samen met de anderen die zich hebben aangemeld een avond samen te komen om een korte cursus te volgen. Dit is geheel kosteloos. Daarna ben je gecertificeerd verkeersregelaar en kom je terecht in een pool met de andere verkeersregelaars. Bij elk evenement waarbij een verkeersregelaar nodig is zal vervolgens in die pool gekeken worden wie er kan helpen. Op die manier kan je dus zelf bepalen wanneer je kunt helpen. Je hebt dus én een gratis certificaat én bepaalt zelf wanneer je helpt om de evenementen in Wijnjewoude mogelijk te maken!

Wanneer je belangstelling hebt kan je contact opnemen met PB. PB zal dan alle aanmeldingen verzamelen en de verdere procedure uitleggen.

….deelauto’s in Wijnjewoude?

Deelauto
Op dit moment is PB aan het onderzoeken of er mogelijkheden zijn om één of meerdere deelauto’s in ons dorp te plaatsen. Een deelauto is een heel aantrekkelijk alternatief wanneer u een (tweede) auto heeft die niet veel wordt gebruikt maar waar je eigenlijk ook niet zonder kan. Je betaalt dan immers niet de vaste lasten maar naast een klein vast bedrag (ongeveer € 5,00) per maand aan deelnamekosten enkel voor het gebruik van de auto. Dit is al snel voordeliger dan een auto in bezit hebben die niet veel wordt gebruikt en ook erg aantrekkelijk voor hen die om die reden geen auto hebben. Bovendien is PB op dit moment in gesprek met een partij die elektrische deelauto’s levert. Mocht het deelauto project een succes blijken dan zullen er daardoor niet alleen minder auto’s in het dorp zijn, maar wordt het ook gelijk een stuk duurzamer.

Zoals gezegd bevindt dit project zich op dit moment nog in een onderzoekende fase. Er zijn dus gesprekken met aanbieders van deelauto’s, maar ook met de gemeente over bijvoorbeeld het plaatsen van laadpalen. Ook zal er onderzocht gaan worden of er in ons dorp genoeg belangstelling is voor een dergelijk project. Mocht je er meer over willen weten, of goede tips hebben, neem dan contact met ons op via onderstaand emailadres of telefoonnummer.

Verhuizingen
Om ons ledenbestand up-to-date te houden willen we u vragen ons op de hoogte te houden van (geplande) verhuizingen. U kunt de verhuizing doorgeven via pbwijnjewoude@gmail.com.

Brengpunt Groenafval Ureterp
In juni kunt u uw tuinafval op zaterdag 8 en 22 juni van 09:00 – 13:00 uur brengen naar het Brengpunt Groenafval (Mounleane 12, Ureterp).

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *