Eert De Doden tekent voor groene toekomst

Met een lening van 40 duizend euro helpt Uitvaartvereniging Eert De Doden uit Wijnjewoude de coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal (WEN) haar eerste zonneproject te realiseren. Met een goed gevoel werd op 7 juni de leenovereenkomst door beide besturen ondertekend.
De 200 zonnepanelen van dit postcoderoosproject komen binnenkort op het dak van zorgboerderij de Twa Bûken aan Duerswâld. Zo helpen lokale maatschappelijke organisaties elkaar naar een betere wereld. Een mooi voorbeeld van ‘SAMEN maken we Wijnjewoude Energie Neutraal’.

Aan deze eerste postcoderoos van WEN nemen 14 huishoudens deel die geen zonnepanelen op hun eigen dak kunnen hebben. De meeste hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om bij de start een deel van het aankoopbedrag zelf te investeren. Het resterende deel wordt voorgefinancierd door de lokale uitvaartvereniging. Zo kunnen mensen ook als hun spaarrekening minder gevuld is, toch hun eigen zonnestroom opwekken en hoeven ze daarover geen energiebelasting te betalen.
“Op de bank brengt ons geld niets op. Dan is dit een goede bijdrage aan een zonnige toekomst voor ons dorp” aldus voorzitter Joop Miedema van Eert De Doden.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *