Leerlingen openen ogen hardrijders

Afgelopen vrijdag hebben de leerlingen van beide basisscholen meegedaan aan een snelheidsmeting aan de Merkebuorren. De actie was gereorganiseerd door de werkgroep Verkeer en Veiligheid, in samenwerking met Veilig Verkeer en de politie. Gewapend met een lasergun mochten de leerlingen bij de muziekkoepel de snelheid meten van de langskomende auto’s. Automobilisten die duidelijk te hard reden, werden door een politieagent aan de kant gezet. Vervolgens werd de automobilist toegesproken door twee van de kinderen en gevraagd naar de reden waarom men te hard reed. Veel automobilisten reden overigens netjes 30, of een pietsie harder, maar er waren ook snelheidsovertredingen tot 60 km aan toe!

De kinderen vonden het een erg leuke activiteit en zeker een drietal had de beroepskeuze al gemaakt: politieagent!

Eén opa werd door zijn kleinkind aan de kant gezet. De meest bijzondere reactie was die van een mevrouw in een snelle auto die als excuus aanvoerde dat haar auto zo langzaam helemaal niet kon rijden!

Op het filmpje een impressie van de gesprekjes van de kinderen met de hardrijders.

De ochtend werd besloten met een remtest op de meester Geertswei. Een speciale testwagen liet zien dat de remweg bij een snelheid van 50 km per uur bijna vier keer zo lang is als bij een snelheid van 30 km per uur.

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *