Berichten van Plaatselijk Belang

Kleding inzamelpunt
Het kleding inzamelpunt op de Merkebuorren 70 (voormalige Spar-winkel) is komen te vervallen. Je kunt nu kleding, schoenen, knuffels etc. inleveren bij het inzamelpunt van Dorcas op de Merkebuorren 41 (achter de muziekkoepel).

Dorpsvlag Wijnjewoude
In het Plaatselijk Belangbericht van juli heb je al kunnen lezen dat PB aan het onderzoeken was of het mogelijk is dorpsvlaggen te bestellen. Inmiddels heeft PB een partij gevonden die vlaggen van hoogwaardige kwaliteit voor een goede prijs kan leveren. Ook is het mogelijk om een vlaggenlijn van 14 meter met kleine dorpsvlaggetjes te bestellen. Erg leuk voor bijvoorbeeld buurtversiering. De prijs voor de vlag en vlaggenlijn is als volgt:
Dorpsvlag Wijnjewoude: € 37,50 (100×150 cm, UV-bestendig, wasbaar, neemt geen vocht op)
Vlaggenlijn 14 meter: € 67,50

De genoemde prijzen zijn echter wel afhankelijk van het aantal vlaggen dat wordt afgenomen. Om de vlaggen voor deze prijs te kunnen verkopen moeten er minimaal 30 stuks worden verkocht. Zijn dit er minder, dan kan het zijn dat de prijs iets hoger wordt.
PB wil daarom vragen om het te laten weten wanneer je interesse hebt in het aanschaffen van een vlag. Dit kan heel makkelijk via deze link of via pbwijnjewoude@gmail.com. Wanneer je aangeeft interesse te hebben verplicht je dat nog tot niks, het geeft PB enkel een indicatie hoeveel belangstelling er voor de vlag is. Neem dus contact met ons op en geef aan waar je interesse in hebt. Mocht je van de vlag of vlaggenlijn meerdere exemplaren willen bestellen, geef dan aan hoeveel.

De rode banen in de vlag symboliseren de heidevelden, terwijl de gele baan het streekdorp verbeeldt. Het geel aan de broekzijde vertegenwoordigt de zandgrond en het blauw het Ouddiep en de Opsterlandse Compagnonsvaart. De witte klaver is het symbool van het boerenbedrijf.

Brengpunt Groenafval Ureterp
In september kun je je tuinafval op zaterdag 7 en 21 september van 09:00 – 13:00 uur brengen naar het Brengpunt Groenafval (Mounleane 12, Ureterp).

Verhuizingen
Om ons ledenbestand up-to-date te houden willen we je vragen ons op de hoogte te houden van (geplande) verhuizingen. Je kunt de verhuizing doorgeven via pbwijnjewoude@gmail.com.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *