Buurten in actie voor speeltuinen

Vanuit de buurtvereniging de Nije Buurt, de Te Nijenhuiswei en de Noormanstrjitte, zijn we bezig met de herinrichting van onze twee speeltuinen. Na de grootscheepse actie van 10 jaar geleden waarin veel nieuwe toestellen zijn geplaatst in het hele dorp zijn bij ons de toestellen weer toe aan vernieuwing. Hierover zijn we in gesprek geweest met de gemeente om ons te oriënteren en te vragen naar de mogelijkheden. Tijdens dit gesprek is ook de mogelijkheid weer boven komen om het dorpsbreed te trekken. We hebben hiertoe enkele acties ondernomen maar we willen hier op deze manier nog meer ruchtbaarheid aan geven omdat we als dorp veel sterker staan. Als andere buurten bij ons willen aanhaken dan vinden we dat erg leuk! Voor vragen kunnen jullie altijd contact met ons opnemen.

In de afgelopen maanden hebben we met verschillende speeltoestellenleveranciers gesproken en hebben we enige ideeën van wat mogelijk is en wat we ervoor moeten doen. Daarom zoeken we enthousiaste dorpsgenoten die dit initiatief mede willen ondersteunen. Nu is het belangrijk dat we een budget bij elkaar krijgen en daarvoor is het nodig om fondsen te werven. Fondsen vragen van ons onder meer om acties te organiseren om zelf geld te verdienen en een duidelijk onderbouwd plan in te sturen.

Wij zoeken dus enthousiaste mensen die mee willen helpen bij de organisatie en bij de activiteiten. Activiteiten die we in gedachten hebben zijn: filmavond in de Swingel, flessenactie, spelletjes/activiteit bij dorpsfeest en alle andere ideeën zijn welkom.
Rosan Koopstra 06 41446086 en Regina Ridder 06 16366472.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *