Kaartverkoop Senang gestart

Kijk ons in de ogen en wat zie je? De nieuwe pinda of de aardappelkop? Dubbelbloedduo Nynke Heeg en Klemens Patijn speelt met hun roots. Met het verhaal van hun Indische ouders en grootouders die met zo’n tweehonderdduizend andere vluchtelingen in de jaren vijftig een koud welkom kregen in Nederland.

Nynke en Klemens geven adem aan een verzwegen schreeuw. Om de pijn van de oudere generaties niet zomaar te laten verdwijnen en om grip te krijgen op hun gemixte roots. Met stille kracht maken ze korte metten met een Indische geschiedenis die onzichtbaar in hun genen ligt opgeslagen. Het verhaal van familiegeschiedenissen van koloniale overheersing, overleven in Jappenkampen en een onafhankelijkheidsoorlog. Generatie drie zwijgt niet langer, maar vraagt, poert en confronteert.

SENANG is muziektheater over afkomst, tradities en botsingen.

Deze voorstelling wordt gehouden in MFC de Swingel op zaterdag 12 oktober. Kaarten bestellen kan via de website van De Lawei.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *