Kom Erbij vol plannen voor het najaar

1 tot en met 8 oktober: week van de eenzaamheid
Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich erg eenzaam. Eenzaamheid is van alle leeftijden en komt voor onder alle lagen van de bevolking. Al loopt de één meer risico op eenzaamheid dan de ander, iedereen kan op enig moment in zijn leven met eenzaamheid geconfronteerd worden. In deze week is in het hele land extra aandacht voor het thema eenzaamheid en in veel plaatsen zijn er speciale activiteiten.

Ook wij komen speciaal in actie, en wel met taartjes. Op 4 oktober kan je in de ochtend een lekker taartje eten, samen met twee leerlingen uit groep acht van de basisscholen.
Bel even met Alie (481307) of Lydia (06 37552518), dan maken we een afspraak.

16 september, koffieochtend in het teken van de ambulance
Iedereen krijgt wel eens te maken met de ambulance. Als patiënt, als familielid of bijvoorbeeld als omstander in het verkeer. De professionals van Kijlstra Ambulancezorg staan 7 dagen per week en 24 uur per dag paraat om aan iedereen die dat nodig heeft zorg te verlenen. Vandaag zijn twee ambulancebroeders bij ons om te vertellen over hoe hun dag op de weg en vooral onderweg er uitziet.

21 oktober, koffieochtend in het teken van Nepal, het dak van de wereld
Vandaag komt Trees van Rijswijk, van Stichting Tamsarya, op een bevlogen manier vertellen over haar en natuurlijk hun levenswerk. Over wat zij realiseren en gerealiseerd hebben aan de voet van de Himalaya op het platteland, op het gebied van onderwijs, gezondheidzorg, biologische landbouw en algemeen welzijn. “Klein project, groot verschil” de herkenningskreet van Wilde Ganzen (zij bestrijden armoede wereldwijd) is haar lijfspreuk geworden door de jaren heen. Handwerkclub Wâldhûs onder leiding van Janke en Froukje handwerken voor dit mooie goede doel. Kijk op Tamsarya.nl en je hart springt open.

Hoe meer zielen hoe meer vreugd!
We missen je! Waarom kom je niet gewoon eens aanschuiven! Elke derde maandag van de maand staat de koffie klaar, is er altijd iets lekkers bij en schenken we een drankje met een kaasje of worst. Bovendien hebben we al een vaste club supergezellige dames en heren en worden we bediend door een prachtig team gastvrouwen. Iedereen (jonger en wat ouder) is welkom van 10.00 uur tot 11.30 uur en voor vragen of ideeën kun je altijd bellen met Alie (48 13 07) of Lydia (06 37 55 25 18).
We vragen een kleine financiële bijdrage van drie euro. En ben je slecht ter been en wil je wel graag komen? We halen je en brengen je weer thuis! Gewoon bellen!

Graag tot ziens, de Werkgroep Kom erbij.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *