77’ Niels Hylkema
47’ Auke Linstra

Doelpunt Ternaard:
Johannes Dijkstra 28’

Afgelopen zaterdag de uitwedstrijd in en tegen Ternaard. Tegenstander deze middag was opnieuw een grote onbekende. Beide teams hadden vorige week een keurige overwinning geboekt en gingen dan ook met het nodige vertrouwen de wedstrijd in. Ternaard begon nagenoeg met dezelfde elf als vorige week. ODV begin ongewijzigd t.o.v. vorige week.
Scheidsrechter Leenknegt uit Windschoten floot om 14.30 uur voor de aanvang van de wedstrijd.

Het begin van de wedstrijd was voornamelijk aftasten en hier en daar werden wat speldenprikken uitgedeeld. Na een minuut op twintig bleek ODV toch wel over de nodige potentie te beschikken en moest de keeper van Ternaard de nodige reddingen verrichten. Ternaard probeerde daarentegen met een snel omschakelen ODV te verrassen, zonder dat men direct gevaarlijk werd. In de 28ste minuut wist Ternaard door te breken in zo’n omschakelmoment en Johannes Dijkstra werd hierbij gelanceerd. Johannes was niet meer te achterhalen en wist de 1-0 op het scorebord te brengen. Dit was voor ODV het startsein om Ternaard nog verder achteruit te drukken en de keeper van Ternaard diende nog een aantal keren reddend op te treden. Toch werd de rust gehaald met een 1-0 voorsprong voor Ternaard.
De thee had ODV vervolgens beter gesmaakt dan Ternaard, want in de 47ste minuut was het direct raak, Auke Linstra tekende voor de 1-1. Ternaard wist deze tegentreffer niet goed te verwerken en kwam hierna eigenlijk niet meer in de wedstrijd. Snel balverlies aan Ternaard zijde leidde er toe dat ODV steeds beter in de wedstrijd kwam. Voor Ternaard was het met name tegenhouden en dit ging op zich niet verkeerd. Echter in de 77ste minuut legde de verder prima leidende scheidsrechter Leenknegt de bal op de stip. Dit tot ieders verbazing, zelfs ODV was blij verrast met dit cadeautje en wist dit ook wel uit te pakken, Niels Hylkema zorgde voor de 1-2. Ternaard probeerde het hierna nog wel, maar ODV was en bleef de betere ploeg en wist in de slotminuten ook nog de score te verhogen naar 1- 4. Yorick Roffel tekende voor de 1-3 en Auke Linstra scoorde zijn 2e en zorgde voor de eindstand van 1-4.

Conclusie is dat ODV dit seizoen naar verwachting echt wel mee gaat doen om de prijzen.
Komende zaterdag speelt ODV thuis tegen Sc Kootstertille. Aanvang 14.30 uur.

Bron: met dank aan VV Ternaard