Berichten van Plaatselijk Belang

Bestuurszaken
De voorzitter van PB, Sybren de Boer, heeft na lang nadenken het besluit genomen om afscheid te nemen van zijn functie en plek in het bestuur. Het was voor hem een moeilijke beslissing maar voor hem wel de juiste. Sybren wil zich 100% kunnen inzetten voor PB en het dorp en dit lukte hem niet meer. Wij zijn Sybren erg dankbaar voor alles wat hij voor PB én voor Wijnjewoude heeft gedaan en zijn ontzettend blij dat hij zich nog wel wil blijven inzetten voor de verkeersveiligheid door deel uit blijven te maken van de Werkgroep Verkeer en Veiligheid. Het bestuur van PB zal op zoek gaan naar een vervanger voor Sybren binnen het bestuur.

Code Hans
Tijdens de afgelopen bestuursvergadering hebben wij kennis gemaakt met Code Hans. Samen met Code Hans wil PB kijken op welke gebieden wij elkaar zouden kunnen helpen en ondersteunen. De kennismaking was uiterst prettig en PB is er van overtuigd dat Code Hans haar op bepaalde beleidsterreinen kan ondersteunen.

Samenwerking
Al enige tijd zijn we aan het nadenken over hoe wij als PB verenigingen, commissies etc. kunnen ondersteunen. Het is mooi om te zien dat er zo veel wordt georganiseerd, maar soms worden verschillende activiteiten op dezelfde datum georganiseerd of wordt er eenzelfde soort activiteit door verschillende groepen georganiseerd. Het gevolg hiervan kan zijn dat de enthousiaste inspanning waarmee evenementen worden voorbereid niet het resultaat opleveren waarop was gehoopt. En daarom willen we samen met verenigingen, commissies, etc. gaan kijken hoe we dit in de toekomst kunnen verbeteren. De kick-off zal op 17 oktober plaatsvinden en we hopen dat alle genodigden aanwezig zullen zijn om zo met elkaar de volgende stap te zetten in een betere samenwerking op dit vlak.

Dorpsvlag
Op dit moment is er helaas nog niet genoeg belangstelling om een bestelling voor de dorpsvlaggen te kunnen plaatsen. Daarom hierbij nogmaals de oproep om contact met ons op te nemen via een van de onderstaande manieren wanneer je belangstelling hebt voor een vlag of vlaggenlijn. Hoe gaaf zou het zijn als tijdens, bijvoorbeeld het komende dorpsfeest je overal in het dorp de vlag van Wijnjewoude trots ziet wapperen aan de huizen?
Dorpsvlag Wijnjewoude: 100×150 cm (h x b) | UV-bestendig | Wasbaar | Neemt geen vocht op | € 37,50
Vlaggenlijn 14 meter: € 67,50

Brengpunt Groenafval Ureterp
In oktober kunt u uw tuinafval op alle zaterdagen van 09:00 – 13:00 uur brengen naar het Brengpunt Groenafval (Mounleane 12, Ureterp).

Deel dit bericht

2 reacties

  1. Graag zou ik een dorpsvlag willen kopen. Wij wie kan ik die bestellen?
    Geert van der Veen, Loksleane 7; 9241 GR, Wijnjewoude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *