Lichtjesavond geeft verbondenheid in gemis

In verdriet en gemis kun je je als dorpsgenoten verbonden voelen, zo bleek weer tijdens de recente lichtjesavond.

Samenkomen op de intiem verlichte begraafplaats van Duerswâld. Met elkaar luisteren naar Klaas de Boer die met zijn gitaar enkele toepasselijke liederen zong. Het zo herkenbare verhaal van Nico Viet en het gedicht dat Jente van der Velde voordroeg.

 

En dat in de buurt van het graf van overleden dierbaren. Het ontroert en maakt tegelijkertijd dankbaar voor wat zij, die wij moeten missen, ons aan mooie herinneringen hebben gegeven. Hierin klinkt de overtuiging dat de liefde groter is dan de dood. Zo wordt het korte samenzijn, met aansluitend het plaatsen van een brandend graflichtje op het graf of grote witte hart, als een waardevol gedenken ervaren.

 

Bij deze lichtjesavond hebben Geke en Siebo Groenewold de door Meinsma fietsen aangeboden drankjes verzorgd. Ook AB vakwerk heeft een sponsorbijdrage geleverd.
Begrafenisvereniging Eert De Doden wil hierbij haar grote dank betuigen aan allen die voor en achter de schermen hebben meegewerkt aan dit waardige gedenkmoment.

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *