Training alleenstaande moeders

De landelijke ‘Durven Doen’ bijeenkomsten van de stichting Single SuperMom gaan binnenkort ook van start in het Bakkeveen. Single SuperMom zet zich door heel Nederland in voor alleenstaande moeders. ‘Durven Doen’ bestaat uit een korte reeks gratis trainingen om alleenstaande moeders op weg te helpen naar (vrijwilligers)werk of ondernemerschap en naar een netwerk van moeders in dezelfde situatie.

“Nederland telt meer dan een half miljoen eenoudergezinnen, waarvan het merendeel met een moeder aan het hoofd”, vertelt projectleider Eva Yoo Ri Brussaard van de stichting. “Veel moeders redden het prima. Maar er is ook een groep die in armoede leeft. Daar willen wij iets aan doen. Niet alleen voor de moeders, maar ook voor de kinderen. Economische zelfstandigheid is voor moeders dubbel belangrijk.”

Trainingen en coaching
Single SuperMom heeft de trainingen ‘Durven Doen’ speciaal ontwikkeld voor alleenstaande moeders die te maken hebben met te weinig geld, eenzaamheid of sociaal isolement. Maar ook alleenstaande moeders die zich om een andere reden willen versterken, zijn welkom. “De trainingen zijn gericht op vaardigheden die moeders helpen zelf hun situatie op een positieve manier te veranderen. De trainingen worden ondersteund met coaching. Daarnaast kunnen moeders die meedoen 24/7 terecht op het gratis platform met vragen. Bijvoorbeeld om een oppas te vinden of andere hulp”, licht Brussaard toe. Bij de training hoort een gratis werkboek en agenda.

Landelijke Tour
Single SuperMom heeft ‘Durven Doen’ ontwikkeld met steun van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daardoor kan de stichting de trainingen breed aanbieden. Zij maakt daarbij gebruik van ervaringsdeskundige trainers en activiteiten.

Deze eerste volgende (gratis) training in Bakkeveen vindt plaats op 2 november 2019.
Locatie: De Dwaler aan de Mjumster Wei 16c te Bakkeveen.
Tijd: 10:00 – 13:00 uur
Aanmelden kan via event@singlesupermom.com
De Durven Doen trainingen vinden plaats op 2 november, 9 november, 16 november, 7 december, 14 december, 18 januari 2020 en 25 januari 2020 van 10.00 uur tot 13.00 uur bij De Dwaler aan de Mjumster Wei 16c te Bakkeveen. De bijeenkomsten en het werkboek en agenda zijn gratis.

Over Stichting Single SuperMom
De stichting Single SuperMom is de afgelopen 10 jaar uitgegroeid tot het grootste netwerk voor alleenstaande moeders in Nederland. Single SuperMom biedt ondersteuning aan alleenstaande moeders in het hele land. De besloten Facebookgroep van de stichting is een ontmoetingsplek waar alleenstaande moeders elkaar vinden voor vriendschap, praktische hulp en advies. Eva Yoo Ri Brussaard is initiatiefnemer van Single SuperMom.

www.singlesupermom.nl

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *