Legpuzzelen op het scherpst van de snede

De eerste OOLK, de Open Opsterlandse Legpuzzel Kampioenschappen, zijn een feit. In een bomvol dorpshuis De Swingel bestreden maar liefst twaalf teams elkaar met als inzet de felbegeerde wisseltrofee en een handjevol consumptiemunten. Na het startschot om exact 20:00 uur zaten 48 rood verhitte koppen te puzzelen alsof hun leven er vanaf hing. En dat was eigenlijk ook zo. Er werd door elk team een Jan van Haasteren puzzel van 500 stukjes gelegd.

De winnaar, het team ‘MOTS’ van Frans en Hanneke Pool, Janny Copeland en Anneke Dillema, kon na precies 53 minuten en 47 seconden de handen zegevierend omhoog steken. Een ongelooflijke prestatie en een heel scherp nieuw Opsterlands record.

Het team ‘MOTS’ ontving uit handen van Margriet Tolsma de bijzonder uitgevoerde wisseltrofee: Een in hout en metaal uitgevoerd huisje met een slinger, het ultieme symbool voor MFC de Swingel, gemaakt door cliënten van de zorgboerderij de Twâ Bûken.

Verdiend en verdienstelijk tweede werd het team ‘Het laatste stukje’ met een tijd van 59 minuten en 9 seconden. Een klein wonder want het laatste stukje bleek onder de tafel te liggen.
De derde plaats ging 11 seconden later naar de ‘Fryske Puzzelfroulju’. Een knappe prestatie want zij speelden bepaald geen thuiswedstrijd.

Het team van de Bân – iemand moet de laatste zijn – finishte in een tijd van 2 uur, 21 minuten en 45 seconden. In de volgende Bân lezen we hierover ongetwijfeld meer.

Het bleef natuurlijk nog lang onrustig in het dorpshuis. Maar dat was uitdrukkelijk ook de bedoeling van de activiteitencommissie van De Swingel. Een nieuw traditie is geboren. Deze houden we er in.

Team Teamcaptain tijd
1 MOTS Frans Pool 53.47 *)
2 Het Laatste Stukje Baukje de Vries 59.09
3 Fryske Puzelfroulju Margriet Weststeijn 59.20
4 De Thûsploech Bertha Langhout 1.07.31
5 The Merkebuorren-Eastenders Janny Janssen 1.09.57
6 De Puzzel ‘Stukken’ Marloes Kortenoever 1.11.29
7 De Roijinga’s Nynke Hoekstra 1.17.15
8 Puzzel Lady’s Anna Veenstra 1.43.39
9 Sanijage Gea de Haan 1.58.29
10 Het Vierde Hoekje Aline Noordam 1.58.47
11 De Bân Hendrika Overzet 2.21.45
12 Ferdivedaasje Gerard Langhout dnf **)
*) Nieuw Opsterlands record
**) did not finish

 

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *