Sinterklaasintocht 2019

Zaterdag 23 november om 10.00 kwam Sinterklaas dan eindelijk in Wijnjewoude aan. Jong en oud was richting klein Groningen vertrokken om de Sint binnen te halen. Aankomst was in de speeltuin. De speeltuin was mooi versierd door vrijwilligers op de buurt. Dames bedankt hiervoor.

Een taxi busje kwam voorrijden en bracht een aantal dames van het Waldhus naar de intocht. Ze hadden een mooi plekje op de eerste rij. En longa liet met een hele groep, prachtige acrobatenkunsten zien. 

 

Totaal onverwacht waren er toch weer problemen met de boot van Sinterklaas. Sinterklaas kwam dus niet met de boot aan maar verscheen plotseling met paard en wagen. Esther Russchen had 4 shetlandponys voor de kar gespannen en was Sinterklaas gaan halen om het feest te redden. De paardjes hadden er zin in en speerden voor de optocht uit richting de Swingel.  

De zaal in de Swingel was in circussfeer aangekleed, en er waren zelfs een aantal dieren aanwezig. Bij de deur werden rode neuzen uitgedeeld. We hebben mooie dansjes gedaan met de pieten en we hebben genoten van googelpiet met haar mislukte googeltruc. Gelukkig kwam de verdwenen piet met de hulp van de kinderen wel weer tevoorschijn.

We hebben er met zn allen weer een fantastisch feest van gemaakt! Iedereen die hier een bijdrage aan heeft geleverd willen we van harte bedanken!  Tot volgend jaar!!

 Niet voor alle kinderen is het Sinterklaas Gewoon omdat er geen geld is voor cadeautjes.

Door jullie bijdrage tijdens de collecte voor Sinterklaas, hebben we namens Wijnjewoude een bedrag gedoneerd aan Stichting Present.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *