Sinterklaas slecht te spreken over schoorsteenvegers

Wat een feest, zaterdagochtend bij Klein Groningen. Sinterklaas én het circus in het dorp! Jong en oud Wijnjewoude was uitgelopen om Sinterklaas binnen te halen. Veel jonge pietjes met mooie mutsen en slechts hier en daar een roetveegje, zongen zich de longen uit het lijf. Maar ook de delegatie van het Wâldhûs die een prachtige plek op de eerste rij had weten te bemachtigen, liet zich niet onbetuigd.

En daar kwam de Sint in een rijtuig – getrokken door een vierspannetje – over de brug bij Klein Groningen. De boot had bij Gorredijk last gekregen van ondiepte en dus ging het verder met de paardjes. En nadat Sint moeizaam op het podium geklommen was, waar hij welkom werd geheten door de directeur van het circus, sprak hij de kinderen toe. Ondertussen lieten de acrobaten van Longa de meest gevaarlijke oefeningen zien. Knap hoor.

Sint had weer prachtige Pieten bij zich. Wel liet Sint weten dat hij niet erg te spreken was over de kwaliteit van de schoorsteenvegers in Wijnjewoude. Alle roetveegpieten leken wel zwart! Maar dat gaf eigenlijk ook wel weer een vertrouwd gevoel.

In draf ging het over Opperhaudmare en Merkebuorren door naar de Swingel, waar Sint een volle zaal wachtte met kinderen voorzien van rode clownsneuzen: Circus!
Het was weer een prachtige intocht, waar nog lang over zal worden nagepraat. Dank je wel organisatie. Dag hoor!

 

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *