Swingelnieuws

December is voor het bestuur een moment om even terug te kijken naar het jaar 2019 en natuurlijk plannen te maken en initiatieven te ontwikkelen voor 2020. Steeds meer gebruikers en bezoekers weten de Swingel te vinden en het bruist dan ook van de activiteiten.

In 2020 vieren we het twintigjarig bestaan van de Swingel. Het is de opzet om dat met een groot feest te doen. U gaat hier meer van horen.

We sluiten 2019 af met een aantal investeringen. Nog dit jaar zal de gehele keukeninventaris worden vernieuwd en inmiddels zijn een honderdtal nieuwe stoelen aangeschaft voor de grote zaal. Deze investering wordt grotendeels mogelijk gemaakt door financiële steun van het Oranjefonds en de vrienden van de Swingel.

Op korte termijn zal de Swingel ook over een volledig ingerichte fitnessruimte beschikken. Alle inwoners van Wijnjewoude kunnen hier gebruik van maken op aantrekkelijke voorwaarden. Dit in het kader van het actieplan “Gezond Wijnjewoude” (volg de ontwikkelingen op de website). Naast de opzet van een fitnessgelegenheid zijn ook een aantal toestellen in de sportzaal vernieuwd. Zowel de aanschaf van fitnesstoestellen als de investeringen in de sportzaal zijn mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de Van Teyensfundatie.
Het bestuur is het Oranje Fonds, de Van Teyensfundatie en de Vrienden van de Swingel zeer dankbaar voor deze financiële ondersteuning.
Naast vernieuwing van meubilair en inventaris zal in 2020 de Swingel bouwkundig worden opgeknapt en de activiteitencommissie gaat zorgen voor een sfeervolle herinrichting.

Het is fijn dat alle genoemde, doch ook noodzakelijke, investeringen plaats kunnen vinden. Maar de echte kracht van “de Swingel” zit in de inspanningen en daadkracht van de vele vrijwilligers die buitengewoon betrokken zijn. Veel dank daar voor.
Overigens is er nog altijd plaats voor meer vrijwilligers. Wij zoeken op dit moment:
– vrijwilligers voor bardienst
– een planner voor de Swingelagenda
– bestuursleden
Wie zich geroepen voelt kan altijd contact opnemen met het bestuur.

Wij wensen de inwoners van Wijnjewoude goede feestdagen en een gelukkig 2020. Wij zien u ook dan graag in ons dorpshuis.

Alex van der Meer
Namens bestuur “de Swingel”.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *