5 mei 2020, herdenken en vieren 75 jaar bevrijding

Een klein comité in Wijnjewoude is begonnen met de organisatie van het feest van 75 jaar bevrijding in Wijnjewoude. Hoewel nog heel wat geregeld moet worden, gaan de gedachten uit naar een blije feestdag voor iedereen.

Wij willen teruggaan naar de dag van 75 jaar geleden. Alles speelt zich op straat af, en de bevolking viert enthousiast dat zij bevrijd is.

Om hier invulling aan te geven gaan we uit van een aantal activiteiten in een aantal straten in de dorpskern. Het beeld wat wij zien is dat mensen zoveel mogelijk naar 1945 terug gaan. Te denken valt aan de wijze van kleden, auto’s van die tijd en spellen (kinderen) die in die tijd gespeeld werden. Vanzelfsprekend wordt massaal gevlagd. In de straten is sprake van muziekoptredens, mensen laten anderen in hun hobby’s delen, en er is een soort vrijmarkt op straat, doch ook vanuit garages etc. De dag wordt afgesloten met een massale dorpsmaaltijd (mienskip!!!) bij of in de Swingel (afhankelijk van weersomstandigheden). Ten aanzien van de dorpsmaaltijd gaan we alle inwoners vragen om een bijdrage te leveren door gerechten of maaltijden in te brengen.

Wij zullen een aantal verenigingen, scholen en andere organisaties in Wijnjewoude vragen ons behulpzaam te zijn, zodat het feest dat wij voor ogen hebben door iedereen en met iedereen gevierd kan worden.

Wij blijven u informeren middels de Bân en de website van Wijnjewoude, dus wordt vervolgd.

Comité Wijnjewoude 75 jaar bevrijding

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *