De Swingel krijgt een opknapbeurt

2020 wordt voor ons dorpshuis de Swingel een uitdagend jaar. Veel initiatieven en ideeën moeten in dit jaar worden gerealiseerd.

Allereerst het opknappen van de Taveerne en de achterliggende zaal. Met een aantal vrijwilligers zal dit plaatsvinden in het eerste kwartaal. We proberen de werkzaamheden op 14 maart af te sluiten met een groot feest. Dus deze datum kun je alvast aanstrepen in uw agenda. Het kan zijn dat je als gebruiker van de Swingel enige hinder gaat ondervinden van de uit te voeren werkzaamheden. Bij voorbaat ons excuus hier voor.

De nieuwe keuken wordt geïnstalleerd.

Daarnaast is er ook sprake van een aantal nieuwe activiteiten. Eén daarvan is de organisatie van het filmhuis.  In het verlengde daarvan bestaan er plannen om een “sportcafé” te organiseren. Het is de opzet om bij grote sportevenementen zoals Europees Kampioenschap voetbal en Olympische spelen TV-uitzendingen op groot doek te projecteren en gezamenlijk te genieten van de getoonde sporten. Binnenkort meer hierover.

Het bestuur van de Swingel is druk bezig een fitnessruimte te organiseren. Het is de bedoeling dat iedereen in Wijnjewoude daar gebruik van kan maken. Dit alles in het kader van het plan “Gezond Wijnjewoude”. Zodra de fitnessruimte operationeel is, zal dit bekend worden gemaakt op de website. Het is de opzet om een abonnementensysteem te creëren voor een laag maandbedrag, waarbij op alle dagen gebruik gemaakt kan worden van de fitnessruimte via een soort ‘doe-het-zelf’ aanpak. Vooraf zal aan de deelnemers een soort ‘fitvaardigheidsbewijs’ worden uitgereikt. Hou de website wat dit betreft goed in het oog. Wij hopen volgende maand meer zaken te kunnen beschrijven zoals abonnementskosten en het ‘fitvaardigheidsbewijs’.

Afgelopen week is de keukeninventaris van de Swingel nagenoeg geheel vernieuwd. Daarmee kunnen we weer jaren vooruit en onze gasten naast een drankje ook van een hapje voorzien.

Alex van der Meer
Namens bestuur dorpshuis Wijnjewoude

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *