Flinke opkomst nieuwjaarsduik Wijnjewoude

Wijnjewoude start 2020 direct met een primeur. Een aantal enthousiastelingen zorgden ervoor dat Wijnjewoude een officieel Unox duikpunt is geworden voor de befaamde Unox Nieuwjaarsduik.

En van deze gelegenheid werd gretig gebruik gemaakt. Ongeveer dertig dappere Wijnjewoudsters namen een duik in het koude water van de Opsterlandse Compagnonsvaart. Voordat het zo was, was men al goed opgewarmd. Enerzijds door de prima accommodaties (kleedkamer, vuurkorf, etc.) maar ook door de inspirerende warming up die werd gegeven.

Dominee haalt nat pak

Iedereen kan tevreden terugkijken op deze nieuwjaarsduik. Uitstekende organisatie, veel toeschouwers aan de kant en flink wat duikers. Iemand die wel gemengde gevoelens zal overhouden aan deze nieuwjaarsduik is dominee Engelsma.

De nieuwjaarsduik was namelijk georganiseerd door World Servants Wijnjewoude en met het opgehaalde geld willen ze in Taungoo, Myanmar een prothesewerkplaats bouwen (doneren kan nog steeds). Omdat het streefbedrag voor deze nieuwjaarsduik is behaald moest de dominee zijn belofte nakomen en zelf ook in het koude Opsterlandse water springen. Hij toonde zich echter een sportief verliezer en wij vermoeden dat hij enigszins verkleumd maar met een warm gevoel terugkijkt op deze mooie, eerste editie van de Wijnjewoudster Nieuwjaarsduik.

Deel dit bericht

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *