Help ons met de laatste loodjes voor rolstoelbus!

Hallo! Iets wat we liever niet wouden doen, maar bij deze toch gaan proberen. 

Dilara is een lieve vrolijke meid van 6 jaar oud, zij is met 29 weken geboren en heeft hierbij een hersenbeschadiging opgelopen. Dilara heeft cerebrale parese, en kan (lichamelijk) weinig. 

Nu is het in Nederland super geregeld qua hulpmiddelen en alles wat er bij haar handicap komt kijken.  Dilara had altijd een handbewogen rolstoel, en kan in huis hier prima in rond rollen. Alleen wanneer we een dagje weg gaan, of een stukje gaan wandelen dan word dit moeilijk voor haar i.v.m hoge spierspanning in de armen.

Dilara heeft vorig jaar zomer een elektrische rolstoel gekregen en dit gaat perfect! Lekker zelf rond rijden zonder dat je ouders je hoeven te duwen (hallo ik ben inmiddels al bijna 7, dit wil ik natuurlijk niet meer). Maar dan komt het punt vervoer, als wij weg gaan moet Dilara in haar handbewogen rolstoel want zo’n elektrische rolstoel past natuurlijk niet even in de kofferbak. Dilara gaat in de taxi naar school in haar elektrische rolstoel maar wilt natuurlijk in haar vrije tijd ook heel graag in de elektrische rolstoel.

Hiervoor hebben wij een (rolstoel) bus. Ook voor als we op vakantie zouden gaan zou het heel goed uitkomen dat we dan de douche/toilet stoel mee kunnen nemen en eventueel nog een mobiele til lift.  Zo’n bus kost echt een hele hoop geld! Via een stichting krijgen wij een heel groot deel van de bus vergoed, alleen er blijft nog een gat die wij helaas zelf niet bij elkaar kunnen krijgen.

Nu kwam de stichting zelf met het idee om een actie zoals dit op te zetten, om misschien de laatste beetjes bij elkaar te kunnen krijgen. Bedankt voor je tijd om ons verhaal te lezen!

Doneren kan via de volgende link; https://www.gofundme.com/f/help-ons-met-de-laatste-loodjes-voor-rolstoelbus

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *