Collecte Amnesty International

Van 9 tot en met 14 maart 2020 houdt Amnesty International voor de 18e keer een landelijke collecte. Ook in de dorpen Wijnjewoude, Ureterp, en Siegerswoude gaan de collectanten weer langs de deuren. (In Bakkeveen wordt meegedaan aan de gezamenlijke collecte in mei).

Vaak vragen we alleen om uw aandacht; één keer per jaar vragen we om een gift Amnesty International is een onafhankelijke en onpartijdige organisatie, die daarom geen geld van overheden of politieke groeperingen ontvangt.

Met het geld van deze collecte worden de acties mogelijk gemaakt: Voor Ho Duy Hai en voor talloze anderen.

Ho Duy Hai uit Vietnam

De Vietnamees Ho Duy Hai, die in de dodencel zat, mag niet geëxecuteerd worden. Dat bepaalde een rechtbank in Vietnam eind 2019. Ho Duy Hai werd in 2008 ten onrechte ter dood veroordeeld vanwege een verdenking van moord. De politie martelde hem om een ‘bekentenis’ los te krijgen. Zijn moeder schreef: ‘Bedankt voor het redden van het leven van mijn zoon. Geen woord kan mijn oprechte dankbaarheid aan jullie beschrijven.’ Amnesty strijdt tegen marteling en is tegen de doodstraf.

Stop de schending van mensenrechten, steun Amnesty en geef om vrijheid!

Namens de werkgroep Amnesty International Ureterp e.o.,
Hendrik Jan Haanstra.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *