Opknappen Taveerne en ander Swingelnieuws

Opknappen Taveerne
Er wordt momenteel hard gewerkt door vele vrijwilligers om de Taveerne en de achterliggende zaal op te knappen. De regelmatige bezoeker van de Swingel zal niet ontgaan zijn dat er sprake is van een drastische opknapbeurt. Het eindresultaat kunnen we zien op 14 maart. Dan zullen de laatste werkzaamheden worden verricht in het kader van NL-doet. We sluiten die dag af met een groot feest, waarbij we graag alle inwoners van Wijnjewoude welkom willen heten. Wil je een indruk van hoe het worden gaat? Bekijk de fotogalerij onderaan dit bericht.

Swingelagenda
Vanaf 1 januari 2020 wordt de Swingelagenda beheerd door Klaasje van der Woude (0516 48 13 91; b.g.g. 06 822 755 91). Mail: swingelreserveringen@gmail.com.
Zij heeft deze taak overgenomen van Appie de Haan. Wij danken Appie voor de vele werkzaamheden die zij op dit terrein voor de Swingel heeft verzet.

Fitness
Al eerder schreef ik over het streven om een fitnessruimte in de Swingel te creëren. Hoewel de plannen zeker door gaan, is er een kleine vertraging opgetreden vanwege het feit dat nog enige bouwkundige werkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Wij proberen de vertraging zo veel mogelijk te beperken. Blijft u vooral het nieuws op dit terrein via de website in de gaten houden. Wij werken er hard aan de fitnessruimte zo snel mogelijk operationeel te krijgen

Filmhuis en Sportcafé
Vanaf maart gaat het filmhuis draaien. De filmhuiscommissie zal u uitgebreid informeren. Inmiddels worden plannen gemaakt voor het sportcafé. Op dit moment wordt gespeeld met het organiseren van een Formule-1 ontbijt op zondag 15 maart. Onder het genot van een fraai ontbijt kunnen we dan de F1 van Australië op de voet volgen. Je hoort hier meer over.

De vlag van de Swingel
Wie goed kijkt naar de vlag van de Swingel ziet een naam, een logo en aan de onderkant vier gekleurde blokjes, de zogenaamde peilers van de Swingel.
De peilers kennen de volgende betekenis: Geel: lekker eten en drinken. Blauw: goed bewegen. Groen: zorgeloos netwerken. Rood: gezellig samen.

Deze in 2000 toegekende betekenis en functies zijn nog altijd van toepassing. Als bestuur proberen we daar voortdurend invulling aan te geven. Vandaar ook nieuwe initiatieven als fitness, filmhuis, sportcafé etc. etc.

Financieel
Nieuwe activiteiten en daarmee verband houdende investeringen kosten geld. Er zijn gelukkig fondsen die de maatschappelijke activiteiten van de Swingel steunen. Het is daarom belangrijk deze fondsen te noemen en te danken. Want zonder deze fondsen kunnen wij niet doen wat we nu wel doen.
Het betreft hier de van Teyensfundatie, de Friesche P.W. Janssenstichting, het Oranjefonds en het VSBfonds.

Alex van der Meer
Namens bestuur dorpshuis Wijnjewoude

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *