Wij gaan op berenjacht!

Door heel Nederland en België is een concept opgezet voor de kinderen die het natuurlijk heel druk hebben met het huiswerk van school, maar ook de kinderen leven in een onzeker tijd nu. Ze krijgen alles mee en mogen niet zomaar met hun vriendjes te spelen.

Hiervan is ook een Facebook pagina, deze kun je vinden onder de naam: Berenjacht NL/BE. Via een link kun je ook je beer aanmelden zodat de ouders/kinderen ook weten waar de Beren ongeveer wonen.

Deze berenjacht kan natuurlijk niet alleen gedaan worden. Via deze weg wil ik alle mensen uit Wijnjewoude vragen om een beer (of een andere knuffel) voor het raam te zetten. Deze moet wel vanaf de straat te zien zijn. Als er meerdere beren voor de ramen staan kunnen de kinderen (en de volwassen, die het leuk lijkt) op Berenjacht!

Zo hebben de kinderen nog een leuke activiteit en kunnen ze een frisse neus halen.

Berenjacht is bedacht op het boek ´Wij gaan op berenjacht´. Heb je het boek niet thuis maar lijkt het je wel leuk om dit te bekijken? Bekijk onderstaande video

https://m.youtube.com/watch?v=Uh8ohWu09Lk.

Denk er wel om dat er niet in grote groepen op Berenjacht wordt gegaan!

De speurtocht gaat als volgt:
Ga lekker te wandelen door de straten, let wel op de afstand van elkaar! Neem bijvoorbeeld een camera mee of een blaadje waar je de aantal beren op kunt schrijven. Probeer zo veel mogelijk beren te vinden! Thuis kun je nog eens bedenken welke beer het mooiste is of een mooie beer kleuren knutselen en deel je ervaring/kunstwerk met iedereen op Facebook bijvoorbeeld!

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *