Fryslân fan Boppen

Er werd uitbundig gevlagd op deze 75e Friese Bevrijdingsdag. Veel dorpelingen hebben gehoor gegeven aan de oproep om met Friese, Nederlandse of Dorpsvlag 75 jaar bevrijding te vieren.

Ook zijn vandaag opnamen gemaakt voor het programma ‘Fryslân fan Boppen’ van Omrop Fryslân. Al vroeg in de morgen waren Wijnjewoudsters op eigen erf, of samen met een hele buurt, bezig om met spandoeken en stoepkrijt de provinciegenoten in deze lastige tijden van corona een hart onder riem te steken. In het bijzonder buurtvereniging de Witte Zwaan was massaal uitgerukt.

Doordat het plan om de route met een helikopter te vliegen gisteren op het laatste moment noodgedwongen werd afgeblazen, moest vandaag in allerijl geïmproviseerd worden met drônes. Daardoor viel het schema in de war en werd er in Wijnjewoude voor niets gewacht. Gelukkig heeft Omroep Friesland het nog goed kunnen maken en zijn er vanmiddag alsnog opnamen vanuit de lucht gemaakt. De beelden worden donderdag 16 april uitgezonden op Omrop Fryslân. Bekijk hier een korte compilatie van de beelden uit Wijnjewoude.

En een foto impressie:

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *