Vlaggen op 15 april

Morgen, op 15 april is het 75 jaar geleden dat het grootste deel van Friesland is bevrijd en hier een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Om die reden heeft de Gemeente Opsterland besloten om, naast het gebruikelijke vlagvertoon op 4 en 5 mei, ook op 15 april de vlag te hijsen. Bij het gemeentehuis en andere gemeentelijke gebouwen zal dan naast de Nederlandse vlag ook de Friese vlag wapperen.
Door te vlaggen op 15 april willen we laten zien dat we dat we onze bevrijders niet vergeten zijn. Het is een uiting van dankbaarheid voor onze vrijheid en tegelijkertijd van saamhorigheid. Toen en ook nu. Juist in deze moeilijke tijd is het ook inspirerend om samen sterk te staan.

Fryslân fan Boppen
Een drone en een helikopter vliegen de komende twee weken over Friesland om tijdens de coronacrisis hoopvolle boodschappen van Friezen vast te leggen. Van 15 tot en met 28 april wordt in tien etappes  over de provincie gevlogen. Mensen die aan de route wonen worden verzocht om vanuit de eigen tuin of het balkon te zwaaien en acties te organiseren, bijvoorbeeld met spandoeken, stoepkrijt of andere creatieve uitingen. Morgen, op 15 april is Wijnjewoude meteen al aan de beurt en wel tussen 8.30 uur en 10.00 uur. Dus als we dan toch naar buiten gaan om de vlag te hijsen, doe dat dan als de helikopter voorbij komt. Levert vast mooie plaatjes op van ons dorp!

De eerste route die op 15 april wordt gevlogen is de ‘Bevrijdingsroute’ die begint om 8.30 uur bij Appelscha. Daarna vliegt de helikopter via Oosterwolde, Donkerbroek, Wijnjewoude, Ureterp, Drachten, Surhuisterveen, Harkema, Kootstertille, Twijzel, Noardburgum en Hurdegryp naar Leeuwarden. Daar verwacht de helikopter om 11.30 uur aan te komen.

De beelden van de routes die iedere ochtend worden gevlogen, zijn dagelijks van 14.00 tot 16.00 uur te zien via www.lc.nl en Omrop Fryslân. Een impressie van de route is daarnaast iedere volgende dag in de Leeuwarder Courant te zien.

Delen jullie dit bericht ook even via jullie buurtapp?

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *