WEN Stap voor Stap mei 2020

Nu duimen!
De aanvraag voor een miljoenenbijdrage van het Rijk uit de regeling Proeftuin Aardgasvrije Wijken is afgerond. Het was een enorme klus om een goed onderbouwde en onderscheidende aanvraag te maken. De deadline was in verband met corona, gelukkig, met een maand uitgesteld naar 1 mei. Dat gaf het samenwerkingsproces van gemeente en WEN wat lucht om met video-overleg af te stemmen.
En nu is het afwachten en met z’n allen duimen dat Wijnjewoude ‘in de prijzen’ valt. En dat er dus voor iedereen een mooie subsidie voor verduurzaming van woning of bedrijfspand beschikbaar komt.

Hét motto: BESPAREN
Wel of geen proeftuinbijdrage, hoe dan ook is besparen op je energieverbruik super slim. Als je nagaat hoeveel geld je kwijt bent aan energielasten. En als je dat eens met 10 jaar vermenigvuldigt, dan schrik je je helemaal rot! Daar kun je heel wat gevel-, vloer- of dakisolatie voor aanbrengen. Vooral ook omdat de warmtevoorziening van je huis (gasverbruik) wel ruim 75% van je energierekening vormt. Dus daar valt heel wat te scoren. Vraag maar eens aan je buurman die isolatie heeft aangebracht. Maar ook de post elektra is goed naar beneden te brengen als je je meer bewust wordt van je gedrag. Kortom, energiebesparing scheelt flink in je portemonnee en bovendien help je actief mee om onze aarde beter bewoonbaar te maken. Kijk maar eens wat deze coronacrisis ons heeft geleerd. Dus ga aan de slag, heb je hulp nodig, neem dan contact met WEN via info@wen.frl.

Professioneel Bespaarcoach gezocht
WEN hoopt een enthousiast persoon te vinden die na de zomer als professional in ons dorp aan de slag gaat, om inwoners te inspireren actief met energiebesparing bezig te gaan. Het is een parttime functie van ongeveer 8 uur per week. Hier lees je de advertentie. De middelen hiervoor worden beschikbaar gesteld door de gemeente en provincie.

Ook zoeken we vrijwillige energiecoaches
Lijkt het jou leuk om als vrijwillig energiecoach ondersteuning te geven aan anderen die met besparing en verduurzaming van hun woning aan de slag willen? Dan is WEN op zoek naar jou! Je krijgt eerst een korte opleiding zodat je goed toegerust aan de slag kunt en maakt onderdeel uit van een gezellig en enthousiast team. Wil je meer weten? Bel met Rigt Bosma (06-10416396) of stuur een mailtje aan info@wen.frl.

Al 260 huishoudens zijn lid van WEN. Dat is meer dan 30% van de inwoners van Wijnjewoude. Hoor jij daar al bij? Je kunt je inschrijven op www.wen.frl. Je ontvangt het nieuws uit de eerste hand en bepaalt mee hoe we samen Wijnjewoude Energie Neutraal gaan maken. Het lidmaatschap is gratis.

Volg WEN op facebook!

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *