Sporten moet voor elk kind mogelijk zijn

In Nederland bestaat een fonds dat het mogelijk maakt om alle kinderen te kunnen laten sporten: het Jeugdfonds Sport. Dit fonds maakt het mogelijk te sporten, ook als er binnen het gezin (te) weinig geld te besteden is aan sport en/of sportkleding.
Wij, de buurtcoaches, vinden het belangrijk dat alle kinderen de kans krijgen te kunnen sporten. Het gehele jaar door zijn er gezinnen die te maken hebben met geldzorgen. Maar door de Coronacrisis hebben helaas steeds meer gezinnen hiermee te maken. En waar kinderen en jongeren voor de crisis wekelijks naar sport gingen, kunnen ze dat mogelijk nu niet meer. Hun ouders kunnen de contributie of lesgeld niet meer betalen. Wij willen deze gezinnen laten weten dat zij een beroep op het Jeugdfonds sport kunnen doen.

Hoe werkt het fonds?
Sinds 2016 ben ik, Geerte Kwant, intermediair van het Jeugdfonds Sport en kan ik in samenspraak met de familie of contactpersoon een aanvraag doen. Het is mogelijk om voor kinderen tot 18 jaar een aanvraag te doen. Ieder jaar dient de aanvraag weer opnieuw gedaan te worden en ongeveer halverwege het jaar krijg ik de vraag of het kind nog sport. Hiervoor neem ik contact op met de familie/contactpersoon.
De betaling gaat rechtstreeks van het fonds naar de sportvereniging waar het kind lid van is. De vereniging krijgt een factuurverzoek waarna het fonds het gehele bedrag voor een heel jaar zal uitbetalen. Mocht het kind door omstandigheden eerder gestopt zijn dan de looptijd, zal het fonds een deel van het geld terug vorderen zodat het weer ingezet kan worden bij een andere aanvraag.

Neem contact op met jouw sportvereniging en mocht je nog vragen hebben, mail, bel of app gerust.

Geerte Kwant
Buurtsportcoach sociaal domein, Gemeente Opsterland
Op werkdagen: 06 57 040 151
Bezoekadres: Wetterwille 9, 8401 GB Gorredijk

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *