WEN Stap voor Stap

Programmamanager Tjerk Sinnema komt WEN versterken
WEN is zo langzamerhand toe aan een meer professionele organisatie. De veelheid van taken en de vereiste deskundigheid daarbij, gaat de vrijwilligersinzet te boven. Zo ontstond de behoefte aan een professionele programmamanager die ook van pionieren houdt.
Voor deze taak hebben we Tjerk Sinnema gevonden. Met zijn ervaring kan hij in de rol van ‘ondernemer namens WEN’, dus met behoud van de pioniersmentaliteit, helpen om een energieneutraal Wijnjewoude te realiseren. Met subsidies van gemeente en provincie kunnen we Tjerk voor 8 uur per week inzetten. Op www.wen.frl vind je meer info over Tjerk.

Conclusies werkgroep Leefbaarheid op 16 september openbaar
De werkgroep Leefbaarheid heeft uitgezocht welke overlast mogelijk te verwachten is voor omwonenden van een monomestvergister. Zo’n vergister kan voldoende groengas opwekken om ons hele dorp fossielvrij mee te verwarmen.
De werkgroep van Klein Groningen en WEN, werd onafhankelijk begeleid door Arjen Bosch. Hij is vrijwillig adviseur van KNHM Foundation. Deze foundation helpt actieve burgers kosteloos bij het verbeteren van hun leefomgeving. Zo stelde zij ook de technische deskundigheid van Alfred Nijenhuis van Arcadis beschikbaar. Een gebaar waar Wijnjewoude dankbaar voor mag zijn.
De conclusies van de werkgroep zijn recent aan de bewoners van Klein Groningen gepresenteerd. Op 16 september worden de resultaten in een openbare WEN vergadering gedeeld met de rest van het dorp.

Openbare ledenvergadering op 16 september. Reserveer tijdig je plek.
Deze avond worden twee voor het hele dorp belangrijke thema’s behandeld.
a) de conclusies van de werkgroep Leefbaarheid monomestvergister
b) de aftrap van het project Besparen
In verband met de corona-voorschriften wordt deze vergadering in de sportzaal gehouden. Hier kunnen we, een weliswaar beperkt aantal, veilige plaatsen creëren. Reserveren is beslist noodzakelijk. Voor zover de capaciteit van de zaal het toelaat zijn ook niet-leden welkom.
De vergadering is via een livestream te bekijken (www.sa24.nl/wen). De livestream kan ook naderhand via de website bekeken worden.

De vergadering is op woensdag 16 september om 20.00 uur in MFC De Swingel. Een plaats reserveren kan tot maandag 14 september 12.00 uur door het reserveringsformulier in te vullen op www.wen.frl/ledenvergadering. Je krijgt dan uiterlijk dinsdag bericht of er plek voor je is.
Leden gaan voor en bij overschrijving vragen we je om met niet meer dan één persoon per huishouden te komen. We streven naar een evenredige vertegenwoordiging van verschillende buurten. Er worden deze avond geen besluiten genomen.

Wijnjewoude bespaart. Doe je mee?
Op 16 september kun je kennis maken met het WEN bespaarteam. Dat gaat dan officieel met haar acties van start, zodat we met het hele dorp in de bespaarstand komen en ook kritisch kijken naar ons eigen energieverbruik.

Energie besparen levert je niet alleen lagere energielasten op, maar ook een goed gevoel en meer wooncomfort. Met bewuster energiegedrag en enkele goed haalbare aanpassingen aan je woning, word je algauw ‘rijker’.
Maar stel, je weet niet waar te beginnen of wat voor jou een slimme volgende stap is, dan kan één van de vrijwillig energiecoaches van WEN je thuis bezoeken en je een eindje op weg helpen. Deze energiecoaches vormen het hart van het bespaarteam. Zij worden begeleid door onze professionele bespaarcoach Tina Hulst.

Op 16 september inspireren we elkaar om samen Wijnjewoude Energie Neutraal dichterbij te brengen. En als we geluk hebben, helpt een miljoenen bijdrage uit de Proeftuin Aardgasvrije Wijken  (PAW) ons nog verder op weg. Op 1 oktober wordt bekend of Wijnjewoude zo’n PAW-bijdrage krijgt.

WEN Open Huizen Dag 10 oktober
Op zaterdag 10 oktober krijg je de kans om bij dorpsgenoten thuis te kijken hoe zij energie besparen en welke maatregelen ze hebben genomen. Je kunt allerlei technieken bekijken en de ervaringen van de bewoners horen. Dit is dé kans om beter zicht te krijgen op de vele mogelijkheden voor energiebesparing en -opwek.
Wil je zelf aan de slag dan kan een energiecoach je een steuntje in de rug geven om slimme keuzes te maken.
De Open Huizen Dag wordt gehouden van 10 tot 15 uur. In verband met Corona en om de veiligheid van bewoners en bezoekers te waarborgen gaan we werken met tijdsblokken.
Daarom is reserveren voor de Open Huizen Dag noodzakelijk. Dat kan op www.wen.frl/openhuizendag. Daar kun je binnenkort ook zien wie zijn huis openstelt en wat daar te zien is. Je kunt je tot uiterlijk 6 oktober opgeven.

Geen WEN nieuwsbrief ontvangen?
Ben jij wel lid van WEN maar zit de maandelijkse nieuwsbrief niet in je mail? Check dan je spam en zorg dat mails van WEN niet langer als ongewenst behandeld worden. Zo hoef je niets te missen.
Ben je nog geen lid en wil je wel betrokken zijn? Aanmelden kan op www.wen.frl
Het lidmaatschap is gratis.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *