Kleintje Kunst in Galerie Efterom

De huidige expositie ‘De kracht van de verbeelding’ in Galerie Efterom Wijnjewoude is al van start gegaan. Vanaf 31 oktober a.s. begint ook ‘Kleintje Kunst’ . De huidige expositie en ‘Kleintje Kunst’ eindigen op zondag 15 december 2020

De kracht van het verbeelden ligt in het vermogen ideeën op te roepen zonder dat je deze waarneemt. Het is de basis voor inspiratie om zodoende aan te zetten tot creativiteit. Een beeld zegt soms meer dan woorden. Verbeeldingskracht kun je ontwikkelen door op zoek te gaan naar nieuwe vormen van kijken en denken. En, niet te vergeten het maken, het doen zoals we kunnen zien bij kunstenaars die datgene wat ze ervaren visualiseren. Zowel in kleur als in vorm wordt het een persoonlijke verbeelding van gevoelens. Uitbundig of ingetogen en verstild. Jan Laferte en Froukje Dijkstra uiten zich in keramiek. Iris Duchateau laat in haar impressionistische schilderijen hoe zij de werkelijkheid op haar manier visualiseert. Ze zoekt de grenzen tussen impressionisme en expressionisme. Kortom ‘De kracht van de verbeelding’.

Bij ‘Kleintje Kunst’ zie je dit verbeelden terug in klein en betaalbaar werk. Diverse kunstenaars laten zien dat de prijs en het formaat niet bepalend hoeft te zijn voor wat je wilt vertellen met je werk. Verschillende disciplines zijn vertegenwoordigd. Er is veel nieuw werk te zien van diverse kunstenaars in keramiek, glas, schilderijen, sieraden

  • Keramiek: Jan Laferte, Froukje Dijkstra, Karel Sterk, Anneke Harting, Dick Tillema, Cocky Pater, Tjabel Klok, Sonja van Dijk, Henneke Chevalier, Jikke vd Waal
  • Glas: Studio ST, Monika Rubaniuk, Hennie Elzinga
  • Sieraden: Janny Klein (zilver) en Julia Hurks (leer)
  • Mixed media: Wiep de Wit
  • Metaal: Wigle Engelsma
  • Schilderijen: Iris Duchateau

Openingstijden:
Zaterdag: 13.00 – 17.00 en Zondag: 13.00 – 17.00 . Ook op afspraak. Voor gewijzigde openingstijden zie ook www.galerie-efterom.nl Parkeren in de straat voor en bij de galerie en/of bij de sportvelden.

Covid-19
We hebben voldoende maatregelen getroffen om de veiligheid van u en ons te garanderen. (zie ons deurbeleid)
In verband met de geldende maatregelen willen wij u er graag op wijzen dat wij een deurbeleid voeren. Mocht het voorkomen dat er al 6 bezoekers in de galerie zijn dan kunt u altijd even wachten in de wachtruimte onder het genot van een kopje koffie of thee. Op deze manier houden we de galerie open zodat u kunt blijven genieten van de geëxposeerde kunst.

Wim en Jikke van de Waal

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *