Lichtjesavond: anders dan anders

De traditionele lichtjesavond in Wijnjewoude krijgt dit jaar vanwege corona een andere vorm. Op zaterdag 31 oktober is de begraafplaats aan de Weinterp sfeervol verlicht. Je bent van harte uitgenodigd om daar in gepaste rust je overleden geliefde te gedenken en een lichtje op het graf te plaatsen.

Ter nagedachtenis van hen die elders begraven of verstrooid zijn, kun je een gedenklichtje plaatsen op het grote witte hart dat daarvoor op de begraafplaats staat. De grafkaarsen worden op meerdere plekken op het kerkhof verstrekt. Net als de kleine gedenkkaartjes die je kunt beschrijven en aan de kaars bevestigen. Breng daarvoor alsjeblieft je eigen pen mee.

Deze keer duurt de lichtjesavond van 18.30 uur tot 20.00 uur. Je kunt zelf kiezen wanneer je wilt komen herdenken en wanneer je weer vertrekt. Er is nu geen gezamenlijke start met woorden en muziek door dorpsgenoten. Wel klinkt er steeds passende en troostvolle muziek over de begraafplaats.

Uitvaartvereniging Eert De Doden hoopt dat je, ondanks deze aanpassingen, toch een betekenisvolle lichtjesavond kunt beleven.

We verzoeken je vriendelijk verzoek om zoveel mogelijk op de fiets naar de begraafplaats te komen. Een zaklamp is handig om het graf van je dierbare te vinden. Let op, ook buiten houden we anderhalve meter afstand tot elkaar.

De lichtjesavond wordt georganiseerd door uitvaartvereniging Eert de Doden in  samenwerking met Stichting Begraafplaatsen en de Hervormde gemeente. Heb je vervoer nodig? Bel met Griet van der Wier 0516 481880.

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *