Nieuws van de supermarkt

We zijn opnieuw op zoek naar een ondernemer.
Het zag er zo goed uit toen eind vorig jaar een groep inwoners het heft in handen nam om de door brand gesloten supermarkt weer nieuw leven in te blazen. Een geschikte ondernemer leek gevonden, alleen daar liep het nu vast. Teleurstelling, maar tegelijk de wil om met elkaar ervoor te gaan en dit mooie initiatief te laten slagen: een eigen supermarkt in Wijnjewoude

Wat vooraf ging
Een samen met Plaatselijk Belang en de ondernemersvereniging uitgevoerd Vestigingsplaatsonderzoek toonde aan dat een volwaardige supermarkt in Wijnjewoude levensvatbaar is en een plek verdient in de samenleving. Ook bleek er grote behoefte aan een supermarkt met aanvullende diensten zoals een geldautomaat en een PostNL servicepunt.
Op grond van deze twee onderzoeken besloot een groep bewoners het pand voor het dorp te behouden en de vestiging van een nieuwe supermarkt mogelijk te maken. De groep richtte een BV op en kocht dit voorjaar het pand van de projectontwikkelaar.

De ‘Werkgroep Supermarkt’ ging aan de slag om een ondernemer te zoeken en die werd gevonden. Het businessmodel van deze ondernemer mikte op een volwaardige supermarkt met de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarbij zou ook sprake zijn van een sterke relatie met de dorpsgemeenschap. Het zag er dus veelbelovend uit. Echter, voor inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is de samenwerking met de gemeente nodig.
Op dat punt ging het mis. Helaas konden de ondernemer en de gemeente geen overeenstemming bereiken over een lange termijn afspraak. Daarmee zat een verdere samenwerking met deze ondernemer er helaas niet meer in.

Huidige situatie
Inmiddels is het pand geheel gerenoveerd en klaar om opnieuw een supermarkt te huisvesten. Er wordt gekeken op welke manier een beginnende ondernemer kan worden begeleid en ondersteund bij de investeringen die nodig zijn om te starten.
De vooruitzichten voor een succesvolle supermarkt zijn goed. Exploitatiebegrotingen op basis van marktonderzoeken bieden een perspectief op een goede boterham. Meerdere leveranciers hebben zich bereid verklaard om mee te werken aan de heropening van een supermarkt in Wijnjewoude. Alleen, die enthousiaste ondernemer, die ontbreekt op dit moment nog!

De huidige tijd brengt veel mensen in onzeker vaarwater. Daarentegen gaat het momenteel in de supermarktbranche erg goed. Hier ligt dus een uitgelezen kans om een nieuwe koers te varen naar een mooie toekomst.

Aandacht in de media
Inmiddels heeft de oproep voor een enthousiaste ondernemer in verschillende media gestaan zoals SA!, Leeuwarder Courant, Fries Dagblad, Wâldnet en onze eigen website. Gisteren heeft ook Omroep Friesland aandacht besteed aan de zoektocht naar een ondernemer. Beluister hier het interview met Marianne Hulsbergen

en met voorbijgangers bij de supermarkt

Belangstelling gewekt?
Neem dan contact op met Marianne Hulsbergen
06 27283871
hulsbergen@inverandering.nl

Deel dit bericht

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *