Berichten van Plaatselijk Belang

Nieuwbouw
Bij de de Bân die dit weekend is bezorgd, heeft u ook de enquête Woonbehoefte Wijnjewoude ontvangen. De ‘commissie wonen’ van Plaatselijk Belang Wijnjewoude wil graag meer nieuwbouwwoningen voor jong en oud in Wijnjewoude. Om dit te realiseren moeten we bij de gemeente Opsterland eerst aantonen dat er behoefte is aan nieuwbouw. Omdat het belangrijk is voor de leefbaarheid van ons dorp doen we hier ook nog graag de oproep: vul de enquête in (op papier of digitaal) en deel hem vooral onder mensen van wie je weet dat ze graag zouden willen bouwen in Wijnjewoude! En vul deze ook in als jij geen nieuwbouwplannen hebt. Het invullen van de enquête is maar 5 minuten werk en samen zorgen wij ervoor dat er in Wijnjewoude nieuwbouwwoningen komen voor jong en oud! Inleveren van de enquête kan tot 1 december in de brievenbussen van de Weinterp 5 en Loksleane 34. Maar online invullen kan ook door hier te klikken.

Programma Aardgasvrije Wijken
Wijnjewoude is geselecteerd als proeftuin in het kader van Programma Aardgasvrije Wijken. Dit alles is gelukt dankzij de inzet van WEN en de gemeente Opsterland. Felicitaties zijn dus wel op zijn plaats! Niet alleen voor WEN, maar voor alle inwoners van Wijnjewoude: er komt ruim € 4 miljoen beschikbaar die vooral bedoeld is om alle inwoners van Wijnjewoude te helpen bij hun plannen om hun huis te verduurzamen en met behulp van groengas aardgasvrij te worden. We zullen hier de komende tijd ongetwijfeld veel over horen, zien en lezen!

Sint-Maarten
Het is bijna 11 november, de dag waarop de kinderen traditiegetrouw langs de deuren gaan om de mooiste, leukste en grappigste liedjes te laten horen. Uiteraard tegen een kleine beloning. Omdat er de laatste tijd al zo weinig mogelijk is of mag, is ons verlangen naar zulke tradities misschien wel groter dan ooit tevoren. Aan de andere kant is er het besef dat er mensen zijn die andere jaren genoten van deze bezoekjes, maar nu angstig zijn om open te doen.
Wilt u met uw kind Sint-Maarten vieren? Dit kan, maar wel op een andere manier dan dat we gewend zijn. Voor de kinderen verandert er niet zoveel. Optochten zijn niet toegestaan, maar kinderen mogen gewoon langs de deuren voor het zingen van een liedje.
Er gelden wel een aantal regels:
– Ga alleen met het eigen gezin of in een klein groepje (max. twee volwassenen) met kinderen langs de deuren;
– Kinderen bellen zelf aan en houden afstand van de bewoner in de deuropening;
– Ouders/begeleiders houden minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en van de bewoner;
– Heeft u gezondheidsklachten? Doe dan niet open. Leg het snoep eventueel voor de deur zodat u de kinderen toch iets mee kunt geven. Hang eventueel een briefje aan de deur om dit duidelijk te maken.
Wanneer we ons aan deze regels houden kunnen we met elkaar op een verantwoorde manier Sint-Maarten vieren.

Spreekuur
Vooralsnog is er vanwege corona geen fysiek spreekuur in de Swingel. Als Plaatselijk Belang iets voor je kan doen, als je iets wilt delen of bespreken, of als je gewoon een goed idee hebt, verwelkomen we je graag. Maak hiervoor een afspraak via pbwijnjewoude@gmail.com, 06 18724514 of facebook.com/PBWijnjewoude

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *