De tennisclub dit najaar

Voor alle mensen en verenigingen is dit jaar een heel vreemd jaar geworden, door de corona. Dit geldt zeker ook voor ons als tennisclub. We hebben in het voorjaar een periode een slot op het hek gehad, omdat tennissen helemaal niet meer mocht.
De regels waren rond de zomer en begin van het najaar versoepeld en de laatste weken weer aangehaald. Wat levert dat voor een beeld op voor de tennisclub?

De competities van het voorjaar zijn uitgesteld naar dit najaar. Bij ons ging dat over de volgende teams:
– Gemengd team, vrijdag: In een competitie van 8 teams moest ons team dus 7 keer spelen. Na 5 keer kwam het bericht van de regering, dat alle competities moesten worden gestopt. De wedstrijden die wel gespeeld zijn, gingen met veel plezier en ook wel succes.
– Hetzelfde geldt voor het herenteam 35+. Na 5 avonden moesten ook wij stoppen. Met het basisteam van maar 4 spelers zijn we kwetsbaar. Baukje heeft 2 maal ingevallen. We zijn helemaal verguld dat dit kon. Het smaakt naar meer!
– De wedstrijden om de dorpenbokaal had dit jaar 8 ploegen. We speelden in 2 poules. Alle wedstrijden konden gespeeld worden. Ons team is 1ste geworden in onze poule. De finale ging helaas verloren.

De tennislessen van Tom Vink verliepen weer goed. De lesavonden op de dinsdag zijn allemaal afgewerkt; dus net voor de regeling die aangaf dat lessen niet meer konden.

De competities en andere geplande wedstrijden zijn afgelast, maar we kunnen – zolang het weer het toelaat – elke dag op onze banen tennissen. Dat is een groot voordeel, als je dat vergelijkt met de regelingen van andere sporten. Tennissen is geen contactsport en er gelden kleine aanpassingen (als je dubbel speelt, niet te dicht bij elkaar) en de kantine blijft dicht.
Afgelopen jaar hebben we de hele winter door kunnen spelen, omdat het niet echt heeft gevroren en we de banen konden openlaten. De kans dat dit weer gebeurt is echt aanwezig.

Als je (nog) geen lid bent en je voelt voor beweging en gezelligheid die er rond het tennissen is, geef je op.

Dit bericht is geplaatst in Tennis.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *