Een sterke basisschool voor Wijnjewoude: de voorbereidingen zijn in volle gang

Persbericht van de directies van obs It Twaspan en cbs Votum Nostrum

Op 2 maart jl. hebben de voorzitters van de Medezeggenschapsraden van Votum Nostrum en It Twaspan en de bestuurders van Comprix en Adenium hun handtekening gezet onder de intentieverklaring tot de fusie van beide scholen. Een belangrijke stap op weg naar een samenwerkingsschool voor alle kinderen van Wijnjewoude en omstreken. Vanaf schooljaar 2021/2022 gaat deze school van start.

Ook al speelt Corona ons parten, we werken met man en macht om er een prachtige school van te maken. Tijdens team dagen op Nieuw Allardsoog, praten leerkrachten van beide scholen over de visie van de fusieschool en worden lesmethoden beoordeeld op geschiktheid. Ook nemen ze een kijkje bij elkaar in de klas en gaan ze in gesprek over de gewenste manier van lesgeven.

De fusieschool wordt een samenwerkingsschool; dit betekent dat kinderen met verschillende levensovertuigingen zich welkom moeten voelen op school. Ouders en leerkrachten van beide scholen zijn onder leiding van Aafke Reinders van Vonkt!, Centrum voor Levensbeschouwing, met elkaar in gesprek over de vraag op welke wijze de school aandacht besteedt aan identiteit. Dit zijn inspirerende, diepgaande gesprekken.

De komende maanden zullen de contouren van de nieuwe school in Wijnjewoude duidelijk worden. Wij zijn ervan overtuigd dat deze school een aanwinst zal zijn voor het dorp. We houden u op de hoogte!

Sylvia Bron en Detmer Postma,
Directeuren van obs It Twaspan en cbs Votum Nostrum.

Dit bericht is geplaatst in Scholen.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *