’t Swurd de nieuwe herfstbock van Skûtsjebier

Van het traditionele Friese ‘Skûtsjesilen’ hebben we deze zomer helaas niet kunnen genieten. Maar van een lekker biertje gelukkig nog wel! Marije en Rink van Skûtsjebier, die gepassioneerd liefhebbers zijn van het zeilevenement, hebben in hun lijn van ambachtelijk gebrouwen speciaal bieren al drie smaken ontwikkeld – de Skipper, de Opstapper en de Fokkenist. En nu is er ter gelegenheid van het 75 jarig jubileum van de SKS een nieuwe variant gelanceerd: ’t Swurd Herfstbock.

’t Swurd
Een belangrijk onderdeel van een skûtsje is het zwaard. Aan beide kanten van het skûtsje zitten deze zwaarden. Omdat een skûtsje niet over een kiel beschikt, zijn het de zwaarden die voorkomen dat het skûtsje door de kracht van de wind gaat ‘verlijeren’. Tijdens het zeilen wordt het zwaard ‘gestoken’ aan de kant waar het zeil hangt; het zwaard aan de andere kant wordt opgetrokken om de weerstand te verminderen. Deze herfstbock is een mooi kastanjebruin, uitgebalanceerd bockbier met een licht zoete afdronk.

Skûtsjebieren zijn eerlijk, met liefde gebrouwen bieren die voor iedereen lekker weg drinken en die je het hele jaar door doen denken aan het zeilen en alles eromheen: de Friese meren, de wind in je haar, zomerzon, teams van stoere mannen en vrouwen, gezelligheid voor iedereen!
’t Swurd kan vanwege Corona helaas nog niet bij de horeca worden geïntroduceerd, maar is vanaf nu wel te bestellen in de webshop www.skutsjebier.frl.

Tip voor de feestdagen: ook verkrijgbaar in leuke geschenkverpakkingen! Er is onder andere een speciaal introductiepakket met daarin twee bockbiertjes, een heerlijke droge worst met walnoot – helemaal passend bij de herfst en bij dit heerlijke bockbier bijpassende viltjes, een Skûtsjebier speciaal bier glas én een leuke flessenopener.

Rink en Marije – Skûtsjebier
Duerswâld 12
Wijnjewoude
06 26834807

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *