Berichten van Plaatselijk Belang

Terug naar het begin van 2020. Veel van jullie zullen 2020 zijn begonnen met een proost met vrienden en familie, met vuurwerk, met goede voornemens. Al na een dikke twee maanden werd duidelijk dat 2020 een jaar zou worden welke we ons nog lang zullen herinneren. We zijn geconfronteerd met een kwetsbaarheid waar we hopelijk sterker van worden. We zijn beperkt in onze klassieke vrijheden maar door daar creatief mee om te gaan zijn nieuwe vrijheden ontdekt. We hebben geliefden moeten missen waardoor we meer naar elkaar zijn gaan omkijken.
Hoewel het dit jaar anders zal zijn dan we gewend zijn, wensen we iedereen fijne feestdagen toe die hopelijk op creatieve manieren alsnog met dierbaren gevierd kunnen worden. De pandemie heeft de één, privé of zakelijk, harder geraakt dan de ander maar voor iedereen spreken we de wens uit dat 2021 een jaar zal zijn waar we sterker zijn dan ooit. Eén ding staat in ieder geval vast: elke dag komen we een dag dichterbij het begin van de periode ‘na Corona’.

Enquête Nieuwbouw
Bij de vorige editie van de Bân is een enquête meegestuurd om de behoefte aan nieuwbouw in Wijnjewoude te bepalen. Wij zijn erg blij met de reacties die we hebben mogen ontvangen, daarvoor dus onze grote dank! Maar we zijn ook realistisch: het aantal ingeleverde enquêtes is nog niet genoeg om de gemeente te overtuigen dat er voldoende behoefte is. Daarom schuiven we de oorspronkelijke deadline van 1 december op en vragen we iedereen die geïnteresseerd is in nieuwbouw en de enquête nog niet heeft ingevuld dit alsnog zo snel mogelijk te doen. Dit kan via www.wijnjewoude.net/woningbouw of via de eerder meegezonden papieren versie. Wanneer het niet lukt om de enquête online in te vullen en je de papieren versie niet meer hebt, neem dan contact met ons op via onderstaande contactgegevens. Het invullen van de enquête is zo gedaan, dus doe het direct zodat je het niet vergeet!

Sinterklaas
In het inleidende stukje werd indirect al aangestipt dat de huidige pandemie onze creativiteit goed heeft gedaan. Dit kwam ook prachtig tot uiting bij de ‘intocht’ van Sinterklaas in ons dorp. Een compliment aan de organisatie voor dit creatieve alternatief van de klassieke intocht is dan ook wel op zijn plaats. Ook de kinderen verdienen een groot compliment, want door alle versierde ramen, opritten en tuinen zal Sinterklaas zich meer welkom hebben gevoeld dan ooit.

Oud & Nieuw
Het zal niemand ontgaan zijn dat er dit jaar tijdens de jaarwisseling een landelijk vuurwerkverbod van kracht is. Wij willen iedereen vragen zijn verantwoordelijkheid te nemen en zich aan dit verbod te houden.

Spreekuur
Voorlopig is het spreekuur alleen op afspraak. Wanneer je langs wilt komen op het spreekuur kun je contact met ons opnemen via onderstaande contactgegevens. Het volgende spreekuur zal zijn op dinsdag 8 december om 19:00 uur.

Facebook          06 18724514        pbwijnjewoude@gmail.com

 

[foto boven dit bericht: Kick Smeets/Rijksoverheid]

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *