Essentieel?

Wat is essentieel en wat is niet essentieel? Deze vraag werd vaak gesteld deze week. Is het samen naar de kerk gaan om te bidden en te zingen, te lezen en te luisteren essentieel? Jazeker, en vooral met Kerst.

Maar de essentie van de Kerstboodschap, van God die mens wilde worden, kun je ook beleven in je eigen huis, alleen of in je gezin, met misschien één, twee of drie gasten erbij. Met het lezen van Lucas 2, met het beluisteren van een online-kerkdienst, met kijken, in je achtertuin of op je boerenerf, naar een heldere ster aan de hemel…. met een bekend Kerstlied, zo vaak gezongen, in je hart en hoofd: ‘Er is uit ‘s werelds duistre wolken…’.

De kerkdiensten van de kerk aan de Merkebuorren in Wijnjewoude zijn vanaf zondag 20 december voorlopig alleen te beluisteren via www.kerkomroep.nl (provincie Friesland aanklikken en daarna Wijnjewoude opzoeken en aanklikken)

Van harte: gezegende dagen van Advent en Kerst toegewenst!

ds. Harmen Engelsma
(mail: h.engelsma@gmail.com)

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *