SamenWijnjewoude

Aan het eind van dit bijzondere jaar, willen we u meenemen in het proces naar meer verbinding en saamhorigheid, naar SamenWijnjewoude.

De Kerstattentie voor oudere, zieke en eenzame dorpsgenoten was een initiatief dat al lang bestond vanuit de Gereformeerde Kerk Wijnjewoude Hemrik. Kom Erbij deed iets dergelijks in de vorm van een kerstkaart met een mooie wens. Natuurlijk werden daarbij ook de mensen die een geliefde moesten missen of een andere tegenslag moesten verwerken dat jaar niet vergeten. We hadden dus hetzelfde doel voor ogen en besloten vorig jaar de handen ineen te slaan. Het werd de alom bekende Amaryllisbol die rondging.

Al snel in dit bizarre Coronajaar besloten we elke maand bij onze speciale groep dorpsgenoten langs te gaan met een kleinigheid en mooie woorden. Op gepaste afstand natuurlijk. Gelukkig schoven Plaatselijk Belang, De Hervormde Gemeente en het Dorpssteunpunt ook aan en hadden we een geheel dorpsbreed gedragen initiatief bereikt: SamenWijnjewoude. We deden dat met elkaar en voor komende Kerst doen we het weer met elkaar.

Omdat Zorgboerderij De Twa Bûken bekend staat om haar prachtige maaksels, ontstond al snel een mooi idee. Van de bijdrage van de Twa Bûken wordt samen met een lekkernij van Bakkerij van der Molen – die ons het afgelopen jaar al vele malen heeft gesteund met baksels voor minder- een mooi pakketje gemaakt. De mooie woorden worden door onze dorpsdrukker Frans Pool op een kaartje gedrukt.

In de dagen voor kerst kunt u ons tegenkomen onderweg met het SamenWijnjewoude pakketje, dat mede dankzij de handen van de lieve mensen van de dagbesteding – die Ken en Janny runnen – én een bijdrage uit het Dorpsbudget mogelijk is gemaakt.

Natuurlijk wensen we voor iedereen warme feestdagen, waarbij we ook naar onze dorpsgenoten in de buurt en verderop omkijken. Voor 2021 hopen we op liefde, gezondheid, saamhorigheid en heel veel lichtpuntjes. We doen het samen.

 

 

 

Deel dit bericht

1 reactie

  1. Wat een prachtig initiatief, komt de saamhorigheid in het dorp ten goede! Mooi dat zoveel dorpsbewoners naar elkaar omzien op deze manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *