Berichten van Plaatselijk Belang

2020 was een jaar dat ons voor altijd bij zal blijven. En hoewel we 2021 zijn begonnen met een lockdown gaan we ervan uit dat we het dieptepunt van de pandemie hebben gehad en uit het dal aan het klimmen zijn.

Geen woord is het afgelopen jaar zo vaak benadrukt als ‘samen’. In vrijwel elke toespraak werden we er op gewezen hoe belangrijk het is dat we alleen samen controle over het virus konden krijgen. Mooie woorden, en ook zeker met een kern van waarheid, maar er zullen genoeg mensen zijn die zich het afgelopen jaar eerder alleen dan samen hebben gevoeld. Geen collega’s om je heen door thuiswerken, geen feestjes en evenementen, saaie feestdagen, kortom een sociaal leven dat helemaal stil lag. Met name als het ging over het afgelasten van evenementen werd vaak de vergelijking gemaakt met de oorlog: “zelfs in de oorlog ging het door en nu mag het niet”. Of deze pandemie vergeleken moet worden met de Tweede Wereldoorlog is nog maar de vraag, maar als we deze vergelijking doortrekken kunnen we stellen dat we ons nu bijna aan het einde van de oorlog bevinden. Dit jaar 76 jaar geleden, dus er is nog een generatie die deze periode heeft meegemaakt. Een generatie die heeft geleden maar na het einde van de oorlog samen ons land weer heeft opgebouwd. Of ons ‘lijden’ van het afgelopen jaar te vergelijken is met het leed van de oorlog laten we in het midden, maar vast staat dat we er met elkaar weer bovenop zullen komen.

PB wenst iedereen een fantastisch 2021 en wil iedereen bedanken die zich met leuke, verrassende initiatieven heeft ingezet om van het afgelopen jaar iets moois te maken. 2020 is een jaar dat we ons altijd zullen herinneren, en PB wil iedereen bedanken die energie heeft gestoken in leuke, verrassende initiatieven om er iets moois van te maken. Wij wensen iedereen een mooi, gezond en gelukkig 2021 en hopen dat diezelfde energie zal worden gebruikt om ook van 2021 een jaar te maken dat we ons altijd zullen herinneren!

Inzameling Kerstbomen
Net als afgelopen jaren heeft elk dorp in Opsterland een inzamelplek, waar je na de feestdagen je kerstboom kan inleveren. Dat kan tot en met maandag 11 januari 2021 op de parkeerplaats bij het sportterrein. De gemeente haalt in die week de kerstbomen op. Daarna worden de kerstbomen niet meer opgehaald. De kerstboom is ook gratis in te leveren bij de milieustraat in Gorredijk (Wetterwille 3) of brengpunt groen in Ureterp (Mounleane 12). De kerstboom mag ook (in stukken) in de gft-container.

Spreekuur
Voorlopig is het spreekuur alleen op afspraak. Wanneer je langs wilt komen op het spreekuur kun je contact met ons opnemen via onderstaande contactgegevens.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *