Op weg naar de nieuwe supermarkt…

Zou het dan nu toch echt lukken? Komt er weer een supermarkt in Wijnjewoude? Zoals het nu lijkt, zijn we voorzichtig positief. We zijn in gesprek met een enthousiaste ondernemer. Deze is bezig allerlei zaken die daarbij een rol spelen te onderzoeken op haalbaarheid. Zo gauw we als werkgroep meer weten, berichten we dat natuurlijk. Dat zou toch een mooi begin van 2021 zijn.

Na de oproep in de regionale pers en via andere kanalen werden we overweldigd door meer dan 40 reacties. De één concreet, de ander informerend en zoekend naar nieuwe uitdagingen. Er volgden oriënterende gesprekken met een aantal van hen. Wat een weelde om keuze te hebben! 

Na zorgvuldige selectie volgden verdiepende gesprekken met ambitieuze ondernemers en onderzoek naar mogelijkheden en voorwaarden. Uiteindelijk zijn we met nu één ondernemer volop bezig om alles wat van belang is uit te werken en hopelijk te komen tot een overeenkomst. Zo staat het er op dit moment voor.

Een lange weg is het die we gaan. Maar ons doel om weer een eigen, volwaardige supermarkt te krijgen lijkt gehaald te worden. Voor het zover is, moet er nog veel werk verzet worden.

Eerst was er de stap van het verwerven, schoonmaken en herstellen van het pand. Daarin is veel werk verzet en het ziet er nu weer fris en goed verzorgd uit. En dan komt als alles meezit op termijn de fase van opbouw en inrichting. We hopen dat we dan, mocht het op enig moment nodig zijn, een oproep kunnen doen voor wat extra vrouw- of mankracht. Want met elkaar kunnen we inhoud geven aan onze slogan:

‘Koop elders niet, wat Wijnjewoude biedt’

Kunnen we binnenkort de volgende stap zetten? 

We hopen dat het jaar 2021 daarmee start en we dan onze boodschappen weer in ons eigen dorp kunnen doen.  

We wensen u een goed nieuwjaar!

Namens werkgroep supermarkt,

Marianne Hulsbergen

De gerenoveerde supermarkt in het Friese dorp Wijnjewoude.

Foto: Kees van der Veen

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *