Update speeltuinen Wijnjewoude

Het plan voor de speeltuinen is inmiddels klaar. De plannen zullen we op korte termijn uitwerken in een brochure. Uiteraard zullen we dit dan ook via de website en Facebook bekend maken. Ook komt er voor omwonenden de mogelijkheid het plan te bekijken op locatie.

We hebben het plan ingediend bij de gemeente. Wat ons het eerste mooie bedrag aan subsidie heeft opgeleverd. Een mooie start! Uiteraard zijn we er hiermee nog lang niet, dus worden er door de werkgroep fondsen aangeschreven om het enorme geldbedrag voor een gedeelte bij elkaar te krijgen! Daarnaast blijft het nodig om zelf ook geld in te zamelen. We hopen dat u als dorpsbewoners zich ook betrokken voelt bij de vernieuwing van de speeltuinen en onze acties wilt ondersteunen dan wel actief mee wilt doen om geld in te zamelen. Extra handen zijn namelijk altijd welkom!

Het plan wordt in fases opgedeeld. Het eerste jaar in 2021 zullen de plannen voor de Gentiaan en de Noormanstrjitte worden gerealiseerd. In het tweede jaar in 2022 zijn de Bremerheide en de Te Nijenhuiswei aan de beurt.

De speeltuin aan de Gentiaan is nog niet gerealiseerd. Deze plannen zijn er al jaren maar nog niet van de grond gekomen. Erg blij zijn we dan ook dat we goedkeuring hebben van de gemeente en de bewoners door middel van een handtekeningenactie om hier een mooie speeltuin neer te zetten. Het is de bedoeling dat de speeltuin gericht is op de wat jongere kinderen. Daarnaast blijft het voetbalveldje gehandhaafd voor de voetballende jeugd. Er komt ook een bankje zodat de speeltuin ook als ontmoetingsplek kan functioneren zoals bijvoorbeeld bij de jaarlijkse buurtbarbecue.

De speeltuin aan de Noormanstrjitte is gericht op de jongsten en is geschikt voor de minder validen met zand en tastzin om mee te spelen. Er komen verharde paden zodat ook kinderen in een buggy/rolstoel overal bij kunnen. Denk onder andere aan een aangepaste picknicktafel, een nestschommel, een klimtoestel die ook voor een buggy/rolstoel toegankelijk is en veel meer. Deze speeltuin is samengesteld in overleg met Stichting A&B die hier ook gebruik van willen maken. Als werkgroep hebben we afspraken gemaakt met Stichting A&B om waar we kunnen samen te werken en er een win-win situatie te creëren, bijvoorbeeld met klein groen onderhoud.

De speeltuin aan de Bremerheide wordt in 2022 een speeltuin met uitdaging voor de 8+ jeugd. De huidige speeltoestellen blijven. In deze speeltuin is veel natuurgroen die we als inspiratie voor onze plannen hebben gebruikt. Vanwege vochtige grond is dit niet geschikt als voetballocatie, in 2022 willen we er een plek van maken waarin de natuur beleefd kan worden op een andere manier met speelse ideeën zoals een blotevoeten pad/beleeftuin.

De speeltuin aan de Te Nijenhuiswei wordt in 2022 ook een uitdagende speeltuin met veel klimelementen voor de 8+ jeugd. Dit jaar zal de ruimte van de huidige speeltuin helemaal op schop gaan. Het wordt geëgaliseerd en helemaal opnieuw ingezaaid zodat er volgend jaar een goede grasmat ligt voor de nieuwe speeltuin. Daarbij worden er tegelijkertijd met de egalisering extra parkeerplaatsen gerealiseerd. Hier zijn de buurtbewoners erg blij mee en hoeven er geen auto’s meer op de speeltuinen te parkeren.

Acties
Eind maart heeft de werkgroep tegoedbonnen (gemaakt door Drukkerij Pool) verkocht aan de deur voor heerlijke paasbroden die door Bakkerij Van der Molen speciaal voor ons gebakken worden. De actie was een groot succes! Voor iedereen die ons gesteund heeft, hartelijk dank! Op 3 april konden de paasbroden worden opgehaald bij de Speeltuin van de Te Nijenhuiswei.

De Poiesz-zegelactie loopt nog steeds. U kunt uw zegels nog steeds sparen en bewaren voor ons of brengen naar Inge, Welfingstrjitte 14.

Werkgroep Speeltuinen Wijnjewoude

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *