Feest in Klein Groningen

Het zal veel Wijnjewoudsters zijn ontgaan, maar vanochtend is de slechtweer-accommodatie voor turfroute-vaarders in Klein Groningen officieel geopend. De aanlegsteiger in Klein Groningen – onderdeel van de Turfroute – biedt plaats aan vijf bootjes en de recreanten kunnen gebruikmaken van het sanitair en douchegelegenheid bij de slechtweer accommodatie.

Behalve een mooie speeltuin voor de kleintjes, is er ook een Rustpunt waar knooppunt-fietsers en wandelaars even kunnen bijkomen en iets drinken.

Het gebouw heeft de naam ‘De Vooruitgang’ naar de gelijknamige melkfabriek die hier van 1902 tot 2018 heeft gestaan en die aan de wieg stond van het buurtschap Klein Groningen.

Op de zolder van het gebouwtje is nog een rustpunt: voor vleermuizen. En op de gevel prijkt een afbeelding van de melkfabriek gemaakt uit Cortenstaal. Dit kunstwerk is van de hand van Wijnjewoudster Jikke van de Waal-Bijma.

Het geheel is tot stand gekomen in samenwerking met o.a. het project N381, het Friese-Meren-Project, Plaatselijk Belang Wijnjewoude, Gemeente Opsterland, Buurtvereniging Klein Groningen en financiële bijdragen van onder meer de Van Tyens Fundatie en het Iepen Mienskip Fonds.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *