Feestelijke opening Skoalle de Sinnewizer in Wijnjewoude

Het plein stond dinsdag 24 augustus 2021 vol met enthousiaste kinderen, ouders, en leerkrachten. Dit historische moment wilde iedereen bijwonen. Afgelopen jaar is er door de teams, ouders en kinderen van OBS It Twaspan en CBS Votum Nostrum hard gewerkt aan de realisatie van de fusieschool in Wijnjewoude. Met de realisatie is er een robuuste, eigentijdse samenwerkingsschool gecreëerd en sinds 1 augustus 2021 een feit!

Sylvia Bron, voorheen directeur van OBS It Twaspan, is de nieuwe directeur van deze samenwerkingsschool. Ze opende Skoalle de Sinnewizer met trots. Wethouder Libbe de Vries heeft het logo onthuld en verwees naar de mooie naam en hoopt dat de kinderen er ‘wizer’ op mogen worden. Twee basisschoolkinderen, Sinne Breedenbach en Mark de Haan, hesen de nieuwe vlag omhoog waarna een applaus volgde.

De wens voor samenwerking is ontstaan uit het dorp. Plaatselijk Belang heeft jarenlang een wezenlijke rol gespeeld in het realiseren van deze wens tot samenwerking. Jan Veenstra, directeur van Comprix heeft achter de schermen ook veel betekend in het rond krijgen van de fusieschool. Afgelopen zomer heeft bouwbedrijf Edwin Hofstee uit Wijnjewoude hard gewerkt om de school te verbouwen. Ook is er geschilderd en nieuw meubilair gekomen. De ouders kregen na de opening de ruimte om een kijkje te nemen in de verbouwde school. De kinderen liepen enthousiast met hun nieuwe meesters of juffen mee naar het vernieuwde klaslokaal. Het is tijd om samen verder te gaan, mei elkoar, ien skoalle, de Sinnewizer.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *