Berichten van Plaatselijk Belang

Skoalle deSinnewizer

Een historisch moment! Afgelopen 24augustus werd samenwerkingsschool Skoalle de Sinnewizer geopend. De fusie tussen Votum Nostrum en It Twaspan is voor PB een wens die in vervulling is gegaan. Met deze fusie is er een goede basis voor een toekomstbestendige school. De afgelopen zomervakantie is er hard gewerkt om de verhuizing te realiseren. Maar ook in de periode daarvoor is erdoor beide scholen, besturen, MR’en en vrijwilligers veel tijd en werk geïnvesteerd in deze samenwerking. Grote dank en bewondering hiervoor is wel op zijn plaats. PB wenst Skoalle de Sinnewizer een mooie toekomst!

Pannakooi

Onze eigen Sven Dijkstra (SC Cambuur) opende op 19 augustus de nieuwe pannakooi aan de Te Nijenhuiswei. Deze nieuwe pannakooi is een onderdeel van de aanpak van de speeltuinen in het dorp. Angel Rodriguez bedacht de (wat stoerdere) naam voor deze nieuwe pannakooi: Wynjewâldster Soccer Cage. We hopen dat er veel gebruik gemaakt zal worden van de Wynjewâldster Soccer Cage!

Swingel

In Jolien Wegman-Boelens heeft de Swingel een nieuwe beheerder gevonden. Fantastisch nieuws! Wij hopen dat Jolien zich snel thuis zal voelen in haar nieuwe werkomgeving en wensen haar veel succes en plezier i nhet leukste dorpshuis van Wijnjewoude!

Heel Opsterland Danst

Veel evenementen in onze gemeente ,zoals bijvoorbeeld ons eigen dorpsfeest, Oerrock en het Dodofestival, zijn dit jaar niet doorgegaan vanwege de coronamaatregelen. Daarom is er een coronaproof alternatief bedacht: Heel Opsterland Danst. Op 21 september is het de dag dat iedereen in Opsterland danst! Two Below Zero heeft een pakkende beat gemaakt in samenwerking met Eijer Producties uit Gorredijk. Zij hebben hier een dans opgemaakt en Jeroen Dijkstra Video heeft hier een promotie-en instructievideo van gemaakt. Hoe kun je dansen en winnen? Ga naar de promotievideo en dansinstructievideo en leer de dans. Stuur de opgenomen dans vóór 21 september naar gemeente@opsterland.nl en maak kans op€100,-aan VVV-bonnen!

Brengpunt Groenafval Ureterp

Op 18 september en 2 oktober kun je je tuinafval van 09:00–13:00 uur brengen naar het Brengpunt Groenafval (Mounleane 12, Ureterp).

Deel dit bericht

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *