ONR strijdend ten onder tegen ODV

Ondanks een uitstekende tweede helft is het de oranjehemden niet gelukt de tweede bekeroverwinning te boeken en ging het met 3-2 onderuit.
In het pittoreske Wijnjewoude had ONR het aanvankelijk moeilijk met ODV. De slimme aanvallers waren de verdediging van ONR een aantal keer te slim af. Telkens werd in dezelfde val getrapt en op identieke wijze scoorde de thuisploeg tweemaal waardoor het al vrij snel op een 2-0 ( 1-0 Folkert Hoekstra en 2-0 Joop Welfing) voorsprong stond. Langzamerhand kwam ONR beter in het spel en creëerde het zelf een aantal mogelijkheden. Dit resulteerde dan ook in de aansluitingstreffer. Een corner van de sterk spelende Joseph Duku Dima belande op het hoofd van Leon Schievels. Schievels wist met een afgemeten kopbal de vrijstaande Pim Bolt te bereiken die de bal bijzonder fraai tegen de touwen knikte.

Tijdens de rust werden de nodige afspraken gemaakt en werd tegen elkander gezegd dat het toch echt wel beter moest de tweede helft. Met een verse portie grinta in de benen kwam een strijdbaar ONR uit de kleedkamer. ODV werd overdonderd en zag de bal al in de eerste minuut na de rust achter de keeper verdwijnen. Het was wederom een mooie actie van Joseph Duku Dima die weer de boeken in kon. Zo langzamerhand is een bibliotheek nodig op sportpark Oranje. Het was Duku Dima zelf die de 2-2 maakte. Het had zelfs nog mooier kunnen zijn voor ONR. Helaas eindigde een bal van Sven Buigholt in de 47e minuut in het zijnet.

ODV had moeite om grip op het spel van ONR te krijgen maar was zelf ook een aantal keer gevaarlijk met listige counters. ONR verzuimde om op voorsprong te komen en was ongelukkig in de afronding. Zoals het alom bekende gezegde in het voetbal luidt: als je zelf de kansen niet maakt… Dat dit ook vandaag het geval bleek was een tegenvaller voor ONR. Een vrije bal in de 74e minuut was Danny Blaauwwiekel te machtig en verdwijnt fraai over de muur heen in de goal. Deze goal (3-2 Joop Welfing) betekende een nederlaag voor de mannen van Erik Kloosterman en een overwinning voor de mannen van Jeroen van Wijk. 
Rijdend door de bossen rond het mooie Wijnjewoude kan één ding worden geconcludeerd: Centraal bosbeheer kan trots zijn op deze omgeving.

Voor ODV houdt dit in dat volgende week op bezoek bij Haulerijwijk een gelijk spel volstaat om door te gaan naar de Knock out fase in het bekertoernooi.

Met dank aan reporter VV ONR

Dit bericht is geplaatst in ODV.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *