Wijnjewoude krijgt zijn supermarkt terug

Op donderdag 23 september om 9.30 uur opent Commissaris van de Koning de heer A.A.M. Brok de nieuwe supermarkt in Wijnjewoude. Hij wordt ontvangen door de o.a. burgemeester van Opsterland mevrouw E. van Selm. Nadat de oude supermarkt dicht moest vanwege brand kunnen de inwoners van Wijnjewoude vanaf nu hun b oodschappen eindelijk weer in eigen dorp doen.

In de afgelopen drie jaar heeft een werkgroep onder de inspirerende leiding van oud-supermarkt ondernemer Wout van der Wal van stichting ‘Bevordering Ondernemerschap’ veel werk verzet om zover te komen. Dit was mede mogelijk dankzij de inwoners zelf. Een aantal verenigde zich in een BV en kocht het pand aan. Een tijd van plannen maken en hard werken om de brandschade weg te werken volgde.

Ondernemer Joël Basta: “Ik ben vanaf het eerste moment onder de indruk van de betrokkenheid en inzet van de bewoners voor de realisatie van deze supermarkt. Het was een wens om naast onze horecaervaring een supermarkt uit te baten.” Andrea Basta voegt hieraan toe: “Op termijn willen we hier ook een horecagelegenheid aan toevoegen. Samen met Boon Food Group hebben we een winkel ontworpen waar men terecht kan voor de dagelijkse boodschappen en nog veel meer. Hiermee hoeven de inwoners van Wijnjewoude dus niet meer kilometers op pad te gaan voor de eerste levensbehoeften.”

Zoektocht…

Het vinden van een geschikte ondernemer was een uitdaging op zich. In Joël Basta en zijn moeder Andrea heeft het dorp twee ervaren ondernemers leren kennen die volop bezig zijn een ruime en moderne supermarkt te realiseren. Naast de supermarkt exploiteren zij samen met vader Basta en een enthousiast team een restaurant in Kollum. In het gerenoveerde pand is een compleet nieuwe winkel ingericht. De stellingen en koelingen zijn geplaatst en op de bakkersafdeling staat een oven waar de lekkerste broodjes worden gebakken. Op de twee ‘verspleinen’ is er ruim aandacht voor verse producten. Ook is er ruimte gemaakt voor een PostNL-punt en een pinautomaat. De zoektocht naar de ervaren ondernemer is geslaagd; Wijnjewoude heeft zijn supermarkt terug.

Verwachtingen…

Om straks ook boodschappen thuis te kunnen bezorgen heeft stichting WEN – dit staat voor Wijnjewoude Energie Neutraal – een elektrische auto beschikbaar gesteld. Dit maakt het mogelijk om duurzaam boodschappen te kunnen bezorgen.

De komende tijd zal voor de ondernemers in het teken staan van goed luisteren naar de klanten en het inventariseren van de behoeftes van de dorpsgenoten. Daarop kunnen zij hun assortiment aanpassen. De ondernemers willen een aanbod voor iedereen; er is brood van een warme bakker, vlees van een slager uit de regio en uiteraard alles wat men verder in een supermarkt verwacht. De winkel is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8.00 tot 19.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur.

Naast het pand en de ondernemers is Boon Food Group B.V. als leverancier de derde speler in dit mooie geheel. Na drie jaar is het nu zover; de drie pijlers staan stevig verankerd onder de nieuwe supermarkt met de naam ‘Buurtsuper Manjefiek’. Een zonnige toekomst voor Wijnjewoude!

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *