Zeer druk bezochte open avond buurtsuper Manjefiek

Als het aantal bezoekers van de open avond een graadmeter is van de te verwachten drukte dan ziet de toekomst van buurtsuper Manjefiek er rooskleurig uit. Het was namelijk dringen tussen de gangpaden van de fraai ingerichte super. Bij de ingang werd je hartelijk welkom geheten door een delegatie van de werkgroep Supermarkt. Ook mede dankzij deze actieve commissie is er weer een supermarkt in Wijnjewoude.

Wandelend door de gangpaden valt het ruime assortiment op met de vele vers- en streekproducten. Neem je een kleine afslag dan kom je in de slijterij met mooie ruime stellingen die door vrijwilligers in elkaar zijn gezet. In de slijterij was ook fam. Basta. De uitbaters van de supermarkt. Met name moeder Andrea en zoon Joël zullen veel te vinden zijn in de winkel maar ook de rest van de familie helpt mee. Zo was vader Basta al enthousiast aan het kokkerellen in de keuken.

Op het einde van de avond werden Joël en Andrea op het podium geroepen door Theo van Linde (Voorzitter Plaatselijk Belang) en Marianne Hulsbergen (Voorzitter werkgroep supermarkt). Joël en Andrea bedankten iedereen van harte die mee hebben geholpen aan de komst van de supermarkt. Natuurlijk de werkgroep maar ook de vele anderen zoals de groep investeerders van het pand, Boon Foodgroup en de aannemer die de verbouwing in korte periode succesvol heeft afgerond.

Elektrisch is wat de klok slaat

Na het welkomstwoord van de ondernemers was het tijd om de ondernemers te bedanken. De WEN nam daarin het voortouw. Mede dankzij een potje die beschikbaar was uit het ledenwerffonds van Energie van Ons kan de supermarkt een jaar lang gratis gebruik maken van een elektrische bedrijfswagen. Dit cadeau werd in grote dankbaarheid in ontvangst genomen. Het feest was echter nog niet over. Ook de buurtvereniging kwam met een elektrisch cadeau… een mooie klok met persoonlijke insigne.

Wout van der Wal Plein

Tot slot was er nog een bijzonder moment voor Wout van der Wal. Als retailondersteuner heeft hij zich de afgelopen drie jaar enorm ingespannen om in Wijnjewoude weer een supermarkt terug te krijgen. En als voormalig supermarktondernemer heeft hij de afgelopen periode de fam. Basta advies gegeven en geholpen om hun droom te realiseren. Het harde werken en de waardevolle adviezen werden erg gewaardeerd en als dank hiervoor werd aan de zijkant een bord onthuld: Het Wout van der Wal Plein.

Een prachtig cadeau bij een prachtige winkel! En dan sluiten we af met de slogan van de voorzitters van de werkgroep supermarkt en Plaatselijk Belang: ‘Koop elders niet, wat Wijnjewoude biedt…’

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *