Nieuws van de Swingel

Activiteiten
Heel langzaam verbetert de toestand rond Corona. Dat betekent dat in de Swingel vanaf 1 september nagenoeg weer alle activiteiten kunnen plaats vinden. het biljarten is weer opgestart, er wordt gedanst en er wordt, als vanouds, weer volop vergaderd. Ook de sportactiviteiten als gym en volleybal functioneren als tevoren. Dat is een goede zaak. Maar er gaat nog meer gebeuren. De activiteitencommissie bruist van ideeën voor elk wat wils.

Om te beginnen is er zaterdag 9 oktober 2021 een groot feest in de Swingel.
Waarom? Daarom! Het is gewoon een feest om te vieren dat we, alle inwoners van Wijnjewoude, met z’n allen uit de coronaproblemen komen, en dat we eindelijk weer eens lekker feest kunnen vieren. DJ Appie en Goochelaar Minze Dijksma geven acte de presence en zullen ongetwijfeld de feeststemming tot grote hoogte doen stijgen.
De toegang is voor iedereen. Wel zal er een corona-check bij de entree worden uitgevoerd. De entree is gratis, dus komt allen.

Beheerder
Schreef ik vorige keer nog over de sollicitatieprocedure, nu kan ik melden dat Jolien Wegman sinds 1 september 2021 de scepter zwaait als beheerder van de Swingel.

Als bestuur zijn wij erg blij dat met Jolien de functie van beheerder goed is ingevuld. Ruurd en Klaasje van der Woude zijn overigens nog lang niet klaar met de Swingel, doch doen nu wel wat stapjes achteruit. Tussen komende en vertrekkende beheerder is een mooie samenwerking ontstaan.

 

 

 

Fitness
Ondanks dat de opening van de fitness niet op het meest ideale moment viel, is er sprake van een groot succes. Inmiddels zijn er 75 leden van de fitnessorganisatie, en het aantal neemt nog wekelijks toe. Het is goed om vast te stellen dat fitness-in-de-Swingel aan zo’n grote behoefte voldoet.
Nieuwe leden kunnen zich melden bij: swingelfitness@wijnjewoude.net

Biljarten
Om de veertien dagen wordt er gebiljart in de Swingel. Er wordt aan gewerkt om dit wekelijks te laten plaatsvinden. Er is nog wel plaats voor meer biljarters. Kom gewoon even langs op vrijdag. Tot dusver zijn er nauwelijks kosten aan het biljarten verbonden en de gezelligheidsfactor ligt hoog.
Er kan ook gedart worden, dus darters zijn ook van harte welkom.
En wil je niet biljarten of darten, ook dan ben je van harte welkom in de Swingel. Waarschuwing: Het kan er erg gezellig zijn.

De voordeur van de Swingel
Tot dusver stond de voordeur van de Swingel altijd los. Het bestuur heeft redenen dat te veranderen. Dus per 1 oktober 2021 is de voordeur altijd gesloten. Dat betekent dat er andere regels van toepassing zijn om binnen te komen.

Dit zijn:

  • Voor deelnemers fitness: met de druppel heb je altijd toegang tot de fitnessruimte.
  • Voor bezoekers van gym/volleybal/ fysiotherapeut/diëtiste/basisschool en WEN: Druk op de bel bij de ingang. Op het belsignaal volgt een reactie en je wordt opgehaald.
  • Als de beheerder in de Swingel is, zal de deur meestal los staan.

Het bestuur is zich er van bewust dat dit een grote, doch noodzakelijke, wijziging is. Het ligt voor de hand dat het met de nieuwe procedure wel eens mis kan gaan, maar als bestuur en beheer doen we er alles aan om dit te voorkomen en de Swingel een veilig gebouw te laten zijn.

Alex van der Meer
St. dorpshuis Wijnjewoude

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *