Berichten van Plaatselijk Belang

Theo

Bestuur
Na afloop van het komende bestuursjaar neemt Theo van Linde afscheid van het bestuur van PB. Dit betekent dat de functie van voorzitter opnieuw ingevuld moet worden. Hier is de afgelopen tijd aan gewerkt, met resultaat. Wij zijn enorm blij dat Tineke Dreijer aan deze functie invulling wil geven.

Tineke

Het bestuur is unaniem enthousiast en ook Tineke heeft er zin in. De komende maanden zal Theo Tineke inwerken in de functie van voorzitter zodat er bij de officiële overdracht een soepele overgang zal plaatsvinden.

 

 

Verkeer
Samen met aanwonenden onderzoekt PB de mogelijkheden voor snelheids-beperking op de Opperhaudmare. Hiervoor is veel contact met de gemeente. Een eerste stap die genomen wordt, is het uitvoeren van metingen. Niet alleen snelheid wordt gemeten, ook de verkeersstromen worden in kaart gebracht. Vanaf de N381 zou het verkeer via Donkerbroek naar Waskemeer moeten en via Oosterwolde naar Haulerwijk.

Tegelijk kijkt PB ook naar snelheids-beperkende maatregelen door het dorp, op de Mounleane vanaf de Merkebuorren en vanaf de N381 richting Hemrik. Hiervoor is door PB een aantal voorzetten gedaan. De gemeente komt hier binnenkort met een reactie op, we houden je op de hoogte!

In 2022 wordt de Merkebuorren herstraat vanaf het dorp tot de aansluiting bij Ald Duerswâld. Dit stuk zal worden herstraat in het zogenaamde visgraatverband. Dit is een geluidsarme manier van straten, waardoor er straks minder geluidsoverlast voor de aanwonenden is. Ook de brug aan de Mounleane zal in de komende jaren worden vernieuwd.

Samen met PB Bakkeveen hebben wij het initiatief genomen voor de vernieuwing van de recreatieve fietspaden. Zo zal dit jaar ongeveer 400 meter fietspad vanaf Ald Duerswâld worden vernieuwd in beton. Voor dit project werken beide PB’s samen met de gemeente, provincie, Staatsbos-beheer en Natuurmonumenten. Alle partijen zien de noodzaak en hebben goede wil, maar zoals het zo vaak gaat spelen budgetten een belangrijke rol. We hebben goede hoop op een mooie verbetering!

Al met al lopen er dus veel zaken. Wij hopen dat wij samen met de betrokken partijen snel deze lopende zaken concreet kunnen uitvoeren. Hiervan houden we je uiteraard op de hoogte.

Buurtsuper
We zien dat de Buurtsuper druk bezocht wordt. Steeds meer zie je de winkel zich ontwikkelen tot het middelpunt van het dorp. Inwoners ontmoeten elkaar, de laatste roddels en nieuwtjes worden gedeeld en goedgevulde tassen verlaten het pand. Of het waar is weten we niet, maar er is een legende dat er mensen zijn die meerdere keren per dag naar de winkel gaan.
Als PB zijn wij in ieder geval nog steeds ontzettend blij, trots en dankbaar dat de winkel is teruggekeerd in ons dorp. Het team van Buurtsuper Manjefiek verdient een compliment voor hoe zij aan het werk zijn. Er zijn misschien wat opstartproblemen geweest, maar een goede basis voor een mooie toekomst lijkt gelegd. Wat vaststaat is dat er door een groep vrijwilligers en investeerders jarenlang hard is gewerkt om te komen waar we nu zijn.

Wij hebben een mooie winkel in ons dorp gekregen die door enthousiaste mensen wordt gerund. Iedereen heeft andere verwachtingen en wensen en het zal moeilijk zijn om daar allemaal aan te voldoen. Het is aan alle inwoners van ons dorp om te zorgen dat de winkel er blijft. Niet alleen door boodschappen te doen, maar ook door jouw opmerkingen te delen met Joël en zijn team. Zij hebben al aangegeven hiervoor open te staan, hoe mooi is dat! Heb je tips over wat er anders kan? Mis je iets in de winkel? Of heb je een compliment? Deel het met hen die er wat mee kunnen. Alleen zo zorgen wij dat Buurtsuper Manjefiek zich kan blijven ontwikkelen tot kloppend hart van ons dorp.

Groenafval
Op 13 en 20 november kun je je tuinafval van 09:00 – 13:00 uur brengen naar het Brengpunt Groenafval (Mounleane 12, Ureterp).

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *