Vermoeiende dag voor Sinterklaas

Zaterdag 20 november! Een paar dagen voor de intocht moest Sinterklaas met z’n crew volle bak aan de slag om nog een mooie programma neer te zetten voor alle lieve kindjes van Wijnjewoude. Omdat Corona net als vorig jaar een klein beetje roet in de pepernoten gooide, kwam er een nieuw plan! Hoewel nieuw…. Net als vorig jaar bracht de Sint met z’n Pieten een bezoekje aan huis. Dit jaar waren er bijna 200 kindjes vol verwachting van de Sint.

Het werd een prachtige dag met heel veel blijde gezichten. Sint en zijn Pieten begonnen hun route richting de Weinterp en langs de vaart. De oude baas in zijn stoomtuktuk en de Pieten er op een scooter achteraan. Met een lusje over de Moskouwei en Petersburg kwamen ze vervolgens in Klein Groningen. Overal was het mooi versierd en waren er mooie dingen geknutseld. Zo wist dit Sint precies waar hij moest zijn!

Daarna richting het dorp waar overal kleine feestjes werden gevierd. Heel veel versiering langs de kant, kleine Pietjes en Sintjes en weer heel veel kleurplaten voor de Sint!! Hij was er hardstikkene blide met. Soms moest er van achter het raam gezwaaid worden, maar dat mocht de pret niet drukken! Voor iedereen was er wat lekkers en een kleinigheidje.

Vanuit het dorp ging Sint onvermoeibaar verder richting Duerswâld en de Biskopsreed en nog een stukje Merkebuorren op de terugweg. Als een razende scheurde Sint met zijn tuktuk over het Finnepaad naar ‘t Skjer en de Finne. Bijna klaar zou je denken, maar uiteraard moest Sint ook nog even naar het Waldhûs! Een beetje moe van alle verbouwingsperikelen was dit voor de Waldhûs-bewoners een welkome afwisseling. Veel liedjes van vroeger zongen ze samen met de Sint. Er werd enorm genoten van het bezoek!

Aan het eind van de middag kon Sint moe maar voldaan zijn tuktuk weer terugbrengen naar Lippenhuizen en inmiddels ligt hij tevreden op één oor een heerlijk tuktukkie te doen.

Dank iedereen! Dag hoor!

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *